Directorul Spitalului de Psihiatrie Ştei, fost deputat PSD, acuzat că a vrut să înscrie la vot peste 150 de pacienţi cu probleme psihice, fără discernământ

Directorul Spitalului de Psihiatrie Ştei, fost deputat PSD, acuzat că a vrut să înscrie la vot peste 150 de pacienţi cu probleme psihice, fără discernământ

Foto: Laura Gal

Directorul Spitalului de psihiatrie şi pentru măsuri de siguranţă Ştei, Ciprian Florin Luca, fost deputat PSD de Arad, este acuzat de primarul liberal Ilie Bolojan că a încercat să înscrie sâmbătă la vot, pe o listă specială, peste 150 de pacienţi cu afecţiuni psihice.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Pacienţii de la Spitalul de psihiatrie din Ştei sunt oameni cu fapte de tip penal pentru care nu au putut fi condamnaţi la închisoare deoarece comisiile medicale au stabilit că nu au discernământ. Până acum, în ultimii 25 de ani, aceştia nu au votat niciodată, dar acum s-a încercat înscrierea lor la vot pe o listă specială”, a explicat, duminică, primarul Ilie Bolojan.
 
Potrivit edilului orădean, conducerea secţiei de votare a respins, în prima fază, depunerea listei speciale prin care se solicita urna mobilă pentru că era incompletă, iar apoi pentru că era tardivă, directorul spitalului din Ştei revenind sâmbătă seara, după ora 20.00.
 
„Prima dată, reprezentanţii secţiei de votare au respins lista specială ca fiind incompletă din punct de vedere al datelor pe care trebuia să le conţină, iar a doua oară pentru că a fost depusă tardiv, după ora 20.00”, a declarat Bolojan.
 
Duminică, reprezentanţii PSD au cerut trimiterea urnei mobile la Spitalul de psihiatrie din Ştei, ameninţând cu plângeri penale.
 
Locţiitorul preşedintelui Biroului Electoral Judeţean Bihor, Marcela Teaha, a declarat că incidentul nu ridică problema vicierii votului.
 
„În cazul în care persoanele pentru care s-a solicitat urna mobilă nu au drept de vot, în momentul introducerii datelor lor în Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, acest lucru se va vedea şi nu vor putea participa la scrutin”, pretinde Marcela Teaha.
 
Potrivit reprezentantei BEJ Bihor, cu excepţia unor mici probleme organizatorice, în judeţ nu s-au înregistrat alte incidente la vot.
 
La Spitalul de neuropsihiatrie şi măsuri de siguranţă Ştei sunt internate persoanele considerate ca fiind cu discernământul diminuat sau fără discernământ care au comis infracţiuni şi au fost depistate cu probleme psihice cu pericol pentru societate,
 
Unitatea spitalicească are trei secţii Psihiatrie pentru persoanele anchetate ori condamnate penal şi un compartiment de internări nevoluntare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările