Armata, mobilizată să ţină sub control o colonie de romi aflată în carantină. Rata de infectare cu COVID-19 a ajuns la 25%

Armata, mobilizată să ţină sub control o colonie de romi aflată în carantină. Rata de infectare cu COVID-19 a ajuns la 25%

Colonia de romi din comuna Vadu Crişului este păzită de miercuri şi de militari

Zece militari cu 2 autoturisme de teren patrulează de miercuri, 6 mai, alături de poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi, în colonia de romi din comuna bihoreană Vadu Crişului, aflată în carantină din cauza numărului mare de persoane infectate cu noul coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul a fost făcut pe pagina de Facebook a Instituţiei Prefectului Bihor, solicitarea pentru intervenţia Armatei fiind făcută chiar de prefectul Dumitru Ţiplea.
 
Într-o tură de 12 ore, doi militari cu un autoturism sunt pe teren la Vadu Crişului. "Echipajele MApN. execută misiuni de patrulare în zonele greu accesibile de pe raza coloniei din Vadu Crişului", se precizează în anunţul Prefecturii. 
 
 
Testarea comunitară, care a reprezentat o premieră naţională, a fost aplicată în colonia de romi din comuna Vadu Crişului pe 25 aprilie, după ce, cu două zile mai devreme, autorităţile au făcut o încercare care a eşuat, romii refuzând să se lase testaţi.
 
În urma analizelor, prefectul a apreciat că gradul de infectare în comunitatea de romi este de circa 25%. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: