Şefa femeilor din Pro România Bihor a fost prinsă în miezul zilei cu o alcoolemie uriaşă la volanul unui bolid Mercedes: „Am băut un pic la micul dejun“

Şefa femeilor din Pro România Bihor a fost prinsă în miezul zilei cu o alcoolemie uriaşă la volanul unui bolid Mercedes: „Am băut un pic la micul dejun“

Simona Kadas FOTO Facebook/ Simona Kadas

Preşedinta femeilor din filiala Bihor a Pro România, fosta atletă orădeancă Simona Kadas, a fost condamnată definitiv la închisoare cu amânare şi muncă în folosul comunităţii, pentru că a refuzat să-şi facă analize după ce s-a urcat beată la volan în miez de zi şi a acroşat două maşini.

Ştiri pe aceeaşi temă

Povestea, potrivit deciziei de condamnare pronunţată săptămâna trecută de Curtea de Apel Oradea, datează de vara trecută, pe 18 iunie 2018, în jurul orei 14.00, când proprietarii a două autoturisme au sunat furioşi la Poliţie ca să anunţe că maşinile lor au fost avariate de şoferiţa unui bolid, Mercedes ML320, care apoi a dispărut. 
 
Când au ajuns la faţa locului, poliţiştii au găsit maşina. Alături era şi şoferiţa, care  tocmai coborâse din apartament şi era „în vădită stare de ebrietate”, după cum au consemnat poliţiştii în nota de caz care a doua zi a ajuns şi în buletinul de presă al Poliţiei.
 
"Agenţii Poliţiei Rutiere au procedat la identificarea conducătorului autoturismului marca Mercedes Benz ML 320, în persoana inculpatei, care se afla in vădită stare de ebrietate. Inculpata a fost de acord cu testarea cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie în aerul expirat de 1,28 mg/l alcool", se arată în soluţie. 
 
Poliţiştii i-au adus la cunoştinţă că trebuie să-i însoţească de urgenţă la sediul Serviciului judeţean de Medicină Legală, pentru prelevarea de probe biologice iar femeia, buimacă, a acceptat. Când a ajuns la spital, însă, s-a răzgândit, refuzând să se lase testată. 
 

O dimineaţă cu multe grade

 
Aşa a ajuns inculpată Simona Kadas, fostă atletă, iar în ultimii ani "alergătoare" prin mai multe partide politice - PSD, ALDE, unde a fost chiar pe lista de candidaţi pentru alegerile parlamentare din 2016, iar acum Pro România. Ea a fost trimisă în judecată pe 13 noiembrie, anul trecut, iar la primul termen de judecată,şi-a recunoscut vina, cerând să fie judecată în procedură simplificată
 
Procedura permite stabilirea unui verdict în baza probelor administrate în timpul anchetei penale, fără un proces propriu-zis, precum şi reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă, care în acest caz este închisoarea între 1 şi 5 ani.
 
Kadas a dat şi o declaraţie completă despre ziua incidentului, povestind că s-a "tratat" de bună dimineaţă, la micul dejun, cu 150 ml de lichior Unicum cu alcool. Apoi, că, în jurul orei 11.00,  a condus autoturismul până la un bar, unde era invitată la o zi de naştere, "şi unde nu îşi aduce aminte să fi consumat băuturi alcoolice, dar nici nu exclude acest aspect". 
 
Două ore mai târziu, intenţionând să plece acasă, a urcat din nou la volan, şi a plecat spre casă, în parcarea blocului a acroşat două maşini, iar apoi a urcat în apartament. 
 
"După producerea tamponării nu a anunţat pe  nimeni şi a intrat în apartament, cu intenţia de a dormi, iar la scurt timp, a fost  sunată de către un vecin care i-a spus să coboare în faţa blocului pentru că este căutată de către poliţişti", scrie în soluţie. 
 
A coborât, le-a înmânat poliţiştilor actele solicitate, după care a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul testului de respiraţie fiind pozitiv. Kadas şi-a amintit şi că a fost condusă la sediul Serviciului de Medicină Legală Bihor, unde a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
 

Condamnare şi nu prea

 
Judecătoria a condamnat-o pe fosta sportivă la 1 an de închisoare, cu amânarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, timp în care e obligată să presteze 30 de zile de muncă în folosul comunităţii, la Mănăstirea Sfintei Cruci.
 
Instanţa a reţinut că femeia este o persoană integrată social, căsătorită, cu studii superioare, casnică, şi că a recunoscut comiterea infracţiunii care, în opinia judecătorului, prezintă un grad de pericol social mediu, având în vedere că inculpata a condus autovehiculul sub influenţa băuturilor alcoolice". 
 
Pe de altă parte, însă, judecătorul a avut în vedere că e la primul contact cu legea penală, este integrată în societate, "fiind cunoscută pe plan locat pentru activitatea sportivă remarcabilă pe care a desfăşurat-o, precum şi pentru numeroasele activităţi caritabile pe care le-a iniţiat , astfel încât riscul ca acesta să persevereze în conduita infracţională este redus". 
 
Soluţia nu a mulţumit-o pe femeie, care voia mai puţin, dar nici pe procurorii Parchetului Oradea, care voiau o pedeapsă mai aspră, şi ca atare ambele părţi au atacat-o, verdictul final fiind pronunţat de Curtea de Apel, săptămâna trecută.
 
Completul de judecată a decis să menţină hotărârea iniţială, ca legală şi temeinică, ceea ce înseamnă că Simona Kadas va rămâne cu cazierul nepătat şi, dacă nu va recidiva în următorii doi ani, va putea chiar să candideze pentru o funcţie publică la viitoarele alegeri.
 

"Am băut un pic"

 
Ce spune preşedinta organizaţiei de femei a Pro România Bihor despre băuta la volan şi despre condamnare? Ar vrea să fie uitată, nu să apară la ziar. "Eu nu doresc să fie mediatizată această poveste", a spus Kadas. Evident, pentru că "mica ei problemă", cum a numit-o, nu corespunde cu imaginea de sportivă, lider politic şi bun samaritean cu care se făleşte pe paginile de socializare de pe internet, ultimele sale realizări fiind din Africa, unde a fost într-o misiune umanitară în numele asociaţiei care-i poartă şi a împărţit 50 de tricouri printre copiii săraci. 
 
Culmea e că, referitor la incidentul de anul trecut, Kadas are o cu totul altă poveste acum decât cea pe care le-a servit-o judecătorilor. „Am băut un pic la micul dejun şi după ce am ajuns acasă, la prânz. Când m-au căutat poliţiştii dormeam. Eram buimacă, nici nu înţelegeam foarte bine ce se întâmplă, dar din cauza somnului”, a susţinut fosta sportivă, susţinând că n-a băut la volan ci după, când a ajuns acasă de la chef, de supărare că ii-a făcut loc în parcare bolidului, buşind maşinile vecinilor. 
 
Cât despre refuzul de a se duce la analize de sânge, fosta sportivă pretinde că poliţiştii „nu m-au găsit băută la volan”, ci lângă maşină. "Ei nu puteau să-mi ceară să merg la analize, doar nu m-au văzut că am condus", zice femeie. De ce n-a zis la fel şi în faţa judecătorilor? Pentru că, susţine ea, a vrut ca povestea „să se încheie cât mai repede”, mai spune ea. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: