Un instalator a murit după 2 săptămâni de agonie, din cauza şobolanilor. Boala cruntă pe care a luat-o la muncă

Un instalator a murit după 2 săptămâni de agonie, din cauza şobolanilor. Boala cruntă pe care a luat-o la muncă

FOTO Cuget Liber

Un bărbat în vârstă de 58 de ani, suspectat de leptospiroză, boala provocată de şobolani şi şoareci, a murit la câteva zile după ce a ajuns la spital.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul, de meserie instalator, a început să se simtă rău în urmă cu aproape două săptămâni, fiind internat iniţial la un spital din Botoşani. Când starea sa a început să se înrăutăţească, acesta a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi.

Medicii i-au făcut mai multe analize pentru a stabili diagnosticul, însă bărbatul, care a stat internat mai multe zile în secţia de terapie intensivă a spitalului ieşean, a decedat din cauza complicaţiilor la rinichi şi ficat. 

Doctorii spun că simptomele indică boala provocată de rozătoare, acesta intrând cel mai probabil în contact cu fecalele acestora sau cu animalele.

Acesta este al doilea bolnav care a ajuns în atenţia medicilor ieşeni în ultima perioadă, din cauza acestei afecţiuni, doctorii tratând anual aproximativ 10 astfel de cazuri.

Leptospiroza este o boală infecţioasă acută determinată cel mai frecvent de contactul omului cu dejecţiile şobolanilor şi şoarecilor sau de contactul direct cu animalele purtătoare. Afecţiunea, care nu se transmite de la om la om, se manifestă prin febră, intoxicaţie, cefalee, dureri musculare, mai ales în zona gambelor, afectarea rinichilor, a ficatului, a sistemului nervos şi a celui cardiovascular.

Citiţi şi:

Caz rar ajuns în atenţia medicilor ieşeni. Un bărbat diagnosticat cu „boala şobolanilor“ se luptă să trăiască

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: