Un ieşean declarat mort acum şase ani a fost readus oficial la viaţă. Elementul decisiv: un tatuaj de pe coapsă

Un ieşean declarat mort acum şase ani a fost readus oficial la viaţă. Elementul decisiv: un tatuaj de pe coapsă

FOTO Arhiva Adevărul

Pentru a putea fi recunoscut şi declarat oficial viu, un ieşean declarat mort în urmă cu 6 ani, la cererea familie, a fost nevoit să-şi arate tatuajul de pe coapsă. În final, judecătorii au admis solicitarea şi au anulat actul de deces emis în 2015.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bărbat din Iaşi le-a cerut judecătorilor să-l „învie”, iar cererea i-a fost admisă. În luarea acestei decizii a contat foarte mult faptul că ieşeanul a putut fi recunoscut după un tatuaj pe care îl are pe coapsă. 

Ieşeanul a plecat în urmă cu peste 20 de ani la muncă în Iugoslavia şi, la un moment dat, nu le-a mai dat rudelor sale vreun semn de viaţă. 
 
Astfel, fiul bărbatului l-a declarat mort. Solicitarea a venit pe fondul unei bănuieli că bărbatul ar fi murit, fără o dovadă clară. Pe 7 mai 2013, Judecătoria Iaşi a admis cererea formulată de reclamant şi a declarat bărbatul drept mort. Pe baza sentinţei, a fost emis certificatul de deces de pe 8 ianuarie 2015.
 

După şase ani a aflat că e mort în acte

Bărbatul a aflat de întreaga tărăşenie la şase ani distanţă. Întors în ţară după 20 de ani, cu un picior amputat şi fără documente, ieşeanul a cerut să fie „înviat”, iar judecătorii au admis solicitarea, notează bzi.ro.

Dan Petrariu (64 de ani) a mers la Ambasada României din Podgoriţa (Muntenegru). Ieşeanul voia să îşi înnoiască paşaportul, dar autorităţile l-au anunţat că, în acte, figurează ca fiind mort.

Astfel, a apelat la ajutorul Direcţiei Locale de Evidenţă a Persoanelor (DLEP) Iaşi.  

„În urma verificărilor în registrele de stare civilă, a fost identificat actul de deces emis în 2015, privindu-l pe pârât. Acesta ar fi decedat pe 31 decembrie 1999 în Iugoslavia. Actul de deces a fost întocmit pe baza sentinţei civile de pe 7 mai 2013 a Judecătoriei Iaşi. Prin aceasta a fost declarată moartea pârâtului, la cererea fiului acestuia”, au precizat reprezentanţii DLEP Iaşi.

Pentru a putea fi recunoscut şi declarat oficial viu, ieşeanul a fost nevoit să-şi arate tatuajul de pe coapsă. În final, judecătorii au admis solicitarea şi au anulat actul de deces emis în 2015.

„În aceste condiţii, instanţa apreciază că s-a probat faptul că pârâtul este în viaţă, în principal pe baza tatuajului pe care acesta îl are în zona coapsei, precum şi din paşaportul pe care îl are asupra sa, martorii recunoscând că acea persoană este pârâtul, în tinereţe, dar şi din examinarea fizică a acestuia prin intermediul videoconferinţei”, au concluzionat judecătorii ieşeni.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările