Sinuciderea unei gravide. Motivele pentru care o adolescentă de 16 ani s-a spânzurat după o discuţie cu mama sa

Sinuciderea unei gravide. Motivele pentru care o adolescentă
de 16 ani s-a spânzurat după o discuţie cu mama sa

Maria Zamfir s-a certat cu mama sa, Anişoara, după ce a decis să îşi pună capăt zilelor FOTO Ionuţ Benea

O tânără de 16 ani ce provenea dintr-o familie dezorganizată şi-a pus capăt zilelor după o discuţie mai aprinsă cu mama sa. Adolescenta tocmai aflase că era însărcinată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Maria Zamfir s-a sinucis în urmă cu câteva zile, în curtea unei case din localitatea Şcheia, comuna Alexandru cel Bun, judeţul Iaşi. 

Adolescenta locuia cu chirie alături de mama sa şi concubinul acesteia într-o casă modestă din satul menţionat. Minora mai avea două surori, cea mai mică având patru ani. Cea mare, de peste 20 de ani, este măritată.  

Pe 18 aprilie, Maria şi mama sa, Anişoara Zamfir, au avut o discuţie mai aprinsă după ce, ne-a declarat adulta, „fata băuse un pahar de vin”. 

„Am întrebat-o dacă e gravidă şi mi-a zis că da. Atunci a început să plângă. Mi-a zis că vine protecţia şi o ia în centru de plasament, dar eu i-am zis că nu, că am s-o ajut eu. Am certat-o, e adevărat, însă pentru că nu făcea nimic prin casă”, a spus femeia.


Maria Zamfir FOTO Arhivă personală familie

Anişoara a mers la somn după discuţia aprinsă cu fiica sa, fiind trezită de ţipetele fiicei mai mici, care o striga pe Maria. Concubinul femeii a început să o caute pe adolescentă, pe care a găsit-o spânzurată într-un copac. Potrivit familiei, Maria tocmai se despărţise de iubit şi, în ultima perioadă, era supărată.


Curtea în care adolescenta s-a sinucis FOTO Ionuţ Benea

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Trupul neînsufleţit al Mariei Zamfir a fost transportat la Instititul de Medicină Legală, unde a fost efectuată necropsia. Minora va fi înmormântată zilele următoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: