Pregătiri pentru valul cinci al pandemiei. Zeci de paturi ATI disponibile la spitalul mobil Leţcani

Pregătiri pentru valul cinci al pandemiei. Zeci de paturi ATI disponibile la spitalul mobil Leţcani

Spitalul de la Leţcani / FOTO: Andrei Luca, Adevărul

La ultima raportare, Iaşul avea 18 paturi libere la Terapie Intensivă, fiind judeţul cu cele mai multe paturi libere din zona Moldovei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spitelele din Iaşi se pregătesc de valul cinci al pandemiei, iar medicii atrag atenţia asupra noii tulpini a coronavirusului. Spitalele COVID-19 au o capacitate de câteva zeci de paturi ATI, cele mai multe fiind la Spitalul de la Leţcani. 

„La unitatea mobilă de la Leţcani vor fi 48 de paturi ATI Covid, cu posibilitatea să ajungem la 56 de paturi, adăugând câte un pat în fiecare salon, dacă se întâmplă să depăşească capacitatea. Şi celelalte spitale care au fost în valul 4 active vor pune la dispoziţie aceleaşi capacităţi care le-au avut şi până acum. În această perioadă, cazurile noi de îmbolnăviri cu Covid-19 vor fi preluate doar de Spitalul de Boli Infecţioase, atât din secţiile din oraş cât şi din unitatea mobilă Leţcani. Cazurile cu nevoi mari de oxigen vor rămâne în centru, adică la Infecţioase, iar cazurile mici şi medii de oxigen vor fi la Leţcani. Şi secţia ATI de la Leţcani va prelua majoritatea cazurilor, precum şi unitatea mobilă ATI din curtea Spitalului de Boli Infecţioase, la fel”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. 

La Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”, în zona ATI a mai rămas un singur pacient. 

„Am avut, săptămâna trecută o zi când nu am avut niciun pacient COVID-19. Se menţine în continuare trendul de 5 pacienţi pe zona roşie, şi unul singur pe ATI, cam de două săptămâni. Suntem, să zicem, într-un platou. În momentul în care în zona ATI Covid şi zona roşie nu vor mai fi pacienţi, acest sector va intra în conservare, având în vedere că ne aşteptăm la valul 5 în ianuarie-februarie”, a spus Alina Belu, managerul Spitalului pentru Copii.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările