Poliţiştii de Frontieră din Iaşi îi cer demisia ministrului Carmen Dan. „Ne-am săturat să fim arătaţi cu degetul“

Poliţiştii de Frontieră din Iaşi îi cer demisia ministrului Carmen Dan. „Ne-am săturat să fim arătaţi cu degetul“

FOTO Ziarul de Iaşi

Sindicaliştii din cadrul Poliţiei de Frontieră au protestat marţi dimineaţă, 4 iunie, în centrul Iaşului, cerând demisia ministrului de Interne Carmen Dan şi a comisarului şef Adrian Popescu, inspectorul general al Poliţiei de Frontieră.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproximativ 20 de persoane s-au adunat în faţa Prefecturii Iaşi, conform Ziarului de Iaşi, cu vuvuzele şi pancarte cu mesaje precum „Opriţi sclavia în Poliţia de Frontieră Română”, „Echitate salarială”, „Condiţii de muncă decentă”, „Modernizare instituţională”, „Opriţi corupţia din Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF)”. Aceştia au cerut măriri salariale, dar şi demitere ministrului de Interne şi a inspectorului general al IGPF.

„Principala noastră cerinţă e ca sistemul să oprească corupţia din Poliţia de Frontieră. Ne-am săturat să fim arătaţi cu degetul, ne-am săturat să fim batjocoriţi inclusiv de societatea civilă, pentru că unele persoane protejează corupţia în acest sistem. Noi am făcut mii de semnalări până acum şi nu s-a întâmplat nimic. Sperăm că poate de acum, după semnalele noastre, se vor lua măsuri şi vor lupta cu adevărat împotriva corupţiei alături de noi. Următoarea revendicare ar fi echitatea salarială. După cum ştiţi poliţiştii de frontieră au o muncă foarte grea, în condiţii foarte grele, şi am ajuns să avem un coeficient de salarizare ca a unui mecanic auto, ceea ce nu este posibil”, a declarat Zlate Florin, vicepreşedintele Sindicatului Poliţiştilor de Frontieră.

Sindicaliştii ameninţă că dacă nu le vor fi ascultate cerinţele vor continua cu protestele.

Citiţi şi:

Doi copii au fost daţi dispăruţi, după ce au plecat singuri la cules bureţi. Unde au fost găsiţi în cele din urmă

 

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: