O femeie care avea o tumoră vertebrală complexă merge din nou, la câteva zile după operaţie. Medicii i-au salvat viaţa

O femeie care avea o tumoră vertebrală complexă merge din nou, la câteva zile după operaţie. Medicii i-au salvat viaţa

FOTO Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi

Pacienta avea o tumoră vertebrală complexă, care îi afecta două coaste din zona plămânilor. Femeia în vârstă de 51 de ani a reuşit să meargă din nou la doar câteva zile după operaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicii Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi i-au salvat viaţa unei paciente în vârstă de 51 de ani care avea o tumoră vertebrală complexă. Pacienta a fost operată cu succes şi a reuşit să meargă la câteva zile după intervenţie. 

Managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, dr. Lucian Eva, a declarat că pacienta a ajuns la spital suferind de parapareză şi că în urma investigaţiilor medicii au descoperit existenţa unei tumori vertebrale complexe.

„Practic RMN-ul a evidenţiat o tumoră care eroda doi corpi vertebrali şi ştrangula măduva cu extindere spre două coaste de pe partea dreaptă a plămânilor. A fost nevoie să intervenim chirurgical pentru a salva viaţa pacientei, reuşind să obţinem o rezecţie maximală a tumorei”, a explicat dr. Lucian Eva, manager unităţii medicale din Iaşi. 

Potrivit acestuia, din echipa medicală a făcut parte şi un medic primar specializat în chirurgie toracică a Spitalului Clinic de Pneumofiziologie Iaşi, care a reuşit să-i scoată pacientei parţial două coaste.

Intervenţia chirurgicală a durat câteva ore şi a fost un real succes. Pacienta a reuşit la doar câteva zile de la operaţie să facă primii paşi.

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările