Izoletă unică în România, ajunsă la un spital din Iaşi. Care sunt avantajele echipamentului

Izoletă unică în România, ajunsă la un spital din Iaşi. Care sunt avantajele echipamentului

Izoleta cu sistem inovativ de izolare    Foto Facebook

Pacienţii unui spital din Iaşi sunt transportaţi în interiorul unităţii medicale cu ajutorul unei izolete speciale care are un sistem inovativ de izolare, unic în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

O izoletă unică în România a ajuns, în urmă cu trei săptămâni, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi. Nu este achiziţionată din fondurile spitalului, ci este trimisă la Iaşi de o companie care doreste să ajute sistemul medical în această perioadă. 
 
„Izoleta se află la noi de acum trei săptămâni. Este adusă de către o firmă. O folosim doar pe perioada aceasta. Transportăm pacienţii care sunt Covid pozitiv”, spune Lucian Eva, managerul spitalului. 

Unitatea este un izolator pentru pacienţi, fabricat din materiale curăţabile. Este compatibilă cu sistemele de medicină de urgenţă de pe tărgile din ambulanţe. Izoleta permite un tratament complet de terapie intensivă şi proceduri de urgenţă, cum ar fi intubaţia şi introducerea cateterelor venoase centrale.

„Într-o perioadă în care vorbim despre transmiterea comunitară a virusului COVID-19, dar şi al valului tot mai mare de pacienţi care se adresează spitalului nostru am luat toate măsurile posibile de protecţie împotriva virusului COVID-19. Astfel, pacienţii beneficiază de un sistem modular de izolare special conceput exclusiv pentru transportul bolnavilor. Vorbim despre o izoletă specială care protejează pacientul sau protejează mediul de un pacient infestat. Un sistem inovativ de izolare şi transport medical conceput pentru siguranţă optimă, cu numeroase opţiuni de tratament în timpul încărcării şi transportului pacientului”, a adăugat Lucian Eva, manager al Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi.

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: