Incendiu violent în Iaşi. Un poliţist pensionar şi soacra sa au ars de vii după ce casa a luat foc din cauza unui cablu

Incendiu
violent în Iaşi. Un poliţist pensionar şi soacra sa au ars de vii după ce
casa a luat foc din cauza unui cablu

Incendiul a luat viaţa a două persoane, printre care şi un fost pensionar FOTO Arhivă

Două persoane şi-au pierdut viaţa în noaptea de 17 spre 18 august în urma unui incendiu puternic ce a avut loc în comuna Ciurea şi pe care pompierii l-au stins după aproximativ 3 ore şi jumătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incendiul a izbucnit în jurul orei 00.30 şi a fost anunţat la 112 de martori din comuna Ciurea. Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă s-au deplasat la faţa locului. Focul ardea cu putere la nivelul uneia dintre camerele casei, dar şi la acoperişul imobilului.

În jurul orei 1.00, pompierii au descoperit într-una dintre încăperi două persoane, în vârstă de 52, respectiv 71 de ani. Valeriu Bejinariu a fost, în trecut, poliţist în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, el fiind pensionat. Alături de el a murit şi soacra sa. 

Cele două victime au fost evacuate şi resuscitate însă manevrele au eşuat, cadrele medicale de la faţa locului declarând decesul. Lupta pompierilor cu flăcările a continuat, aceştia solicitând forţe suplimentare după ora 1.00. Incendiu a fost în cele din urmă stins, aproape de ora 4.00, după ce a distrus acoperişul, dar şi mai multe bunuri din casă.

„Cauza probabilă a incendiului a fost un cablu electric defect sau izolat necorespunzător”, ne-a precizat Silvia Bolohan, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

Cazul a ajuns şi în vizorul poliţiştilor ieşeni. „A fost deshis dosar penal pentru ucidere din culpă şi distrugere din culpă. S-a dispus efectuarea necropsiei, în funcţie de rezultae urmând a fi luate măsurile legale”, a precizat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Iaşi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările