Imperiul de hârburi auto al unui şef din Poliţia Română. Cum a ajuns un comisar şef peste samsarii de maşini

Imperiul de hârburi auto al unui şef din Poliţia Română. Cum a ajuns un comisar şef peste samsarii de maşini

Sergiu Anton a fost trimis în judecată de DNA

Fostul şef al Poliţiei Rutiere Vaslui, comisarul Sergiu Anton, nepot al unui fost judecător din Iaşi, este acuzat de anchetatorii anticorupţie că ar deţinut un târg auto, dar şi că ar fi vândut maşini second-hand.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ofiţerul de poliţie ar fi pus pe picioare o adevărată afacere din vânzarea maşinilor second-hand, ajungând chiar să conducă un târg auto din Iaşi, din zona Bazar. Potrivit rechizitoriului întocmit de DNA, Sergiu Anton ar fi vândut maşini la mâna a doua încă din 2016.

 „Din probele obţinute a reieşit faptul că inculpatul Anton Sergiu Nicolae a comercializat de-a lungul timpului un mare număr de autoturisme, declaraţiile martorilor (...), arătând că inculpatul achiziţiona autoturisme scăzute ca valoare (în jurul sumei de 2.000 - 5.000 de euro), după care le revindea obţinând un profit. În multe cazuri, inculpatul efectua un minim de reparaţii la autoturismele achiziţionate în vederea obţinerii din revânzare a unui profit mai mare“, se arată în rechizitoriu. 

Procurorii DNA au obţinut probe despre două vânzări de maşini, Volskwagen Bora, pe care Anton le-ar fi vândut cu 5.500 de euro. De asemenea, Anton ar fi scos la vânzare pe OLX alte două maşini marca Mercedes A Classe, dar în rechizitoriu nu se precizează dacă le-a vândut efectiv sau nu.

„Comercializarea de autoturisme de către poliţist fiind mult mai întinsă, neputând fi însă identificată imaginea completă a acestei activităţi datorită modalităţii de comercializare utilizată de inculpat, respectiv fără întocmirea de acte fiscale şi fără a înmatricula autoturismele vândute pe numele său. Din acest motiv nu au putut fi calculate nici sumele reale obţinute de poliţist din această activitate comercială“, au explicat procurorii.

Dacă la vânzare ar fi scos doar maşini ieftine, în trafic, poliţistul rutier ar fi condus autoturisme mai scumpe. Pe 24 februarie 2017, individul avea permisul suspendat, însă, conform DNA, s-a urcat totuşi la volan. „A condus autoturismul BMW S 5 (.....) pe drumurile publice ale mun. Iaşi, respectiv pe strada Călăraşi şi autoturismul Jaguar XF (.....) pe drumurile publice ale mun. Iaşi pe itinerariul strada Călăraşi - strada Tătăraşi - Oficiul Stării Civile Iaşi (strada Vasile Alecsandri) - (.....) Mall Iaşi“, se mai arată în răspunsul primit de la DNA de ziar. 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: