Elevii ieşeni, chemaţi să facă practică în marile companii

Elevii ieşeni, chemaţi să facă practică în marile companii

Liliana Romaniuc şi Gabriel Mardarasevici au semnat un parteneriat pentru educaţie

Oamenii de afaceri din Iaşi au încheiat un parteneriat cu Inspctoratul Şcolar Judeţean Iaşi (IŞJ) prin care îşi iau angajamentul de a-i pregăti pe elevi astfel încât să-şi găsească uşor un loc de muncă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elevii ieşeni vor avea ocazia să facă practică în mai multe companii de renume din Iaşi. Oamenii de afaceri s-au arătat dispuşi să colaboreze cu IŞJ şi să le pună la dispoziţie elevilor propria firmă pentru a face practică.

Şefii din educaţie consideră că astfel elevii îşi vor putea găsi mai uşor un loc de muncă.

Ocupaţia elevilor: fac poale-n brâu, construiesc case în miniatură şi roboţi de spionaj FOTOGALERII

„Este foarte clar că elevilor nu le place şcoala şi că rezultatele la examenele naţionale ne clasează pe ultimele locuri. Ne propunem cu ajutorul acestui parteneriat pentru educaţie să cunoaştem dorinţele elevilor, să comunicăm cu aceştia şi cu mediu de afaceri. Mediul educaţional trebuie susţinut de cel de afaceri", spune inspectorul Liliana Romaniuc, şefa IŞJ Iaşi.

Invenţiile studenţilor ieşeni: Roboţi de spionaj, de trimis pe Marte şi de înlocuit muncitorii FOTO

Iaşi Kart şi maşină pe pernă de aer, licenţe la Mecanică (FOTO)

 Un avantaj consideră că au şi oamenii de afaceri, care sunt de părere că tinerii vor şti exact cum trebuie să se pregătească pentru a lucra într-o companie.

„Afacerile mele se fac cu beneficiari ai învăţământului, iar deprinderile de bză vin din învăţământul preuniversitar. În universitate se cizelează. Cu cât aplicanţii sunt mai pregătiţi, cu atât şi nou suntem mai mulţumiţi", spune omul de afaceri Gabriel Mardarasevici.

Geniul roboţilor din Iaşi. Profesorii spun că un astfel de caz apare o dată la 50 de ani

UPDATE Licenţă inedită a unui student de la Electronică Iaşi: a creat o mână bionică (FOTO şi VIDEO)

Grupul de susţinere este format din oamenii de afaceri Cristina Nichita, gabriel Mardarasevici, Bogdan Piţigoi, Ioan Nani, Ioan Prisecaru, Adrian Butucă, Iulian Dascălu, Marian Berdan şi Liliana Romaniuc, şefa IŞJ.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările