Eleva eminentă aflată la un pas de a fi dată afară din cămin îşi va continua studiile

Eleva eminentă aflată la un pas de a fi dată afară din cămin îşi va continua studiile

Olivia Măriuţanu îşi va continua liceul la Iaşi

Situaţia tinerei din Botoşani, care ar fi trebuit să renunţe la liceul din Iaşi din cauza lipsei de fonduri, s-a rezolvat după ce reporterii „Adevărul de Seară" s-au interesat de cazul ei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ultimele două săptămâni au fost cele mai grele din viaţa Oliviei Măriuţanu (19 ani) care, în loc să se pregătească pentru Bacalaureat, s-a zbătut să caute o soluţie pentru o situaţie absurdă.

Fata cu deficienţe locomotorii a aflat că trebuie să renunţe la studii la Liceul „Ion Holban" din Iaşi şi să se întoarcă la un un centru special mai puţin pregătit din Botoşani din cauza lipsei de fonduri. Drama fetei a fost cu atât mai mare cu cât la centrul de la Iaşi ea poate face exerciţii de kinetoterapie cu specialişti şi doar aşa poate merge. „Înainte de Crăciun, mama a primit o înştiinţare de la Protecţia Copilului Botoşani în care se spunea că nu mai pot sta în cămin la Iaşi fiindcă nu sunt bani", afirmă Olivia Măriuţanu.


Suma necesară pentru ca eleva în clasa a XII-a să-şi continuie studiile la Iaşi este infimă: 1.800 de lei pentru un an de cazare în cămin.
Protecţia Copilului Iaşi spune că lipsa banilor nu va pune în pericol educaţia tinerei care vrea să dea admitere la Facultatea de Psihologie.
Cei de la Botoşani s-au pripit când au procedat astfel. Olivia va învăţa încontinuare la Iaşi, nu o va da nimeni afară din cămin", a afirmat Ion Florin, director la DGASPC Iaşi.

Caz cu final fericit

Drama Oliviei putea fi evitată, a adăugat şeful de la Protecţia Copilului Iaşi, dacă oficialii instituţiei de la Botoşani ar fi sunat la Iaşi să se intereseze de situaţia fetei. „Nicio direcţie din regiunea Moldovei care şia trimis copiii la centrele peciale din Iaşi nu a plătit mai nimic până acum însă doar cei de la Botoşani s-au grăbit şi i-au chemat pe micuţi acasă", explică Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt la DGASPC Iaşi.

După ce reporterii „Adevărul de Seară" s-au interesat de cazul Oliviei, situaţia fetei nu mai este incertă: tânăra va încheia anul şcolar la Iaşi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările