Şeful judeţului Iaşi pune condiţii: bani pentru „mausoleu“ ori judeţ plin de gropi

Şeful judeţului Iaşi pune condiţii: bani pentru „mausoleu“ ori judeţ plin de gropi

Viitorul sediu al Consiliului Judeţean Iaşi

Şeful Consiliului Judeţean a declarat ieri că va renunţa la investiţii de 5,8 milioane de lei în spitale, centre de plasament şi drumuri dacă nu vor fi reluate lucrările la „mausoleul" din spatele Stării Civile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iaşi: Mausoleul lui Simirad, dotat cu lift de 42.000 de euro

Preşedintele CJ susţine că legea nu-i permite să finanţeze obiective noi dacă nu finalizează investiţia aflată în derulare pentru consolidarea clădirii de pe strada Vasile Alecsandri, numărul 6, la care consilierii judeţeni au renunţat. Aleşii au refuzat să mai dea 4 milioane de lei din bugetul judeţului pentru a fi înfiinţat un nou sediu al instituţiei în centrul oraşului.


Citiţi şi:
Noroi ca la ţară în centrul Iaşiului. Vezi cum înfruntă oamenii tranşeele FOTO

Bărcuţe şi terase pe râul Bahlui din Iaşi de 12 milioane de euro

„Dacă nu facem investiţiile în continuare, este deturnare de fonduri. Mai era nevoie de 4 milioane de lei pentru lucrările la Alecsandri, dar uite cum o hotărâre luată pe genunchi poate provoca multe necazuri în funcţionalitatea CJ", a spus preşedintele Constantin Simirad.

Fără bărcuţe pe Bahlui

Unul dintre proiectele la care va renunţa Simirad este dezvoltarea agrementului din zona râului Bahlui, în valoare de 2,75 de milioane de lei, proiect care presupune amenajare de alei pietonale, fântâni arteziene şi stăvilare mobile şi amenajări pentru ambarcaţiuni uşoare de agrement şi sportive.

Spitalul de Boli Infecţionase ar trebui să renunţe la modernizarea instalaţiei electrice, iar Spitalul „Prof. Oblu", la o instalaţie pentru energia solară, de 2,2 milioane de lei. Şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie Socială nu va mai beneficia de centrală termică modernă pentru centrul de plasament din Târgu Frumos.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările