Viaţa unui instructor de câini, salvată de un pompier. Bărbatul a suferit un infarct în timpul unei competiţii

Viaţa unui instructor de câini, salvată de un pompier. Bărbatul a suferit un infarct în timpul unei competiţii

Pompierul Robert Kulksar.

Un instructor de câini a fost salvat de un pompier din Deva, după ce a suferit un infarct în timpul unei competiţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Plutonierul major Robert Kulcsar a reuşit să salveze viaţa unui om aplicând corect metodele de resuscitare.

Robert Kulcsar a participat alături de Bebe, ciobănescul german specializat în căutare – salvare, la a 15 a ediţie a Concursului de dresaj al câinilor de serviciu din cadrul Ministerului Afacerilor Interne organizat la Centrul Chinologic din Sibiu. După finalizarea unei probe din concurs unul dintre participanţi, în vârstă de 58 de ani din Cluj, s-a prăbuşit la pământ. Robert Kulcsar îşi aminteşte că l-a văzut pe bărbat căzut cu faţa în jos şi imediat a recunoscut semnele unui infarct miocardic.

„Pompierul şi alţi doi colegi au evaluat victima, au constatat lipsa pulsului şi au aplicat masajul cardiac reuşind să-l ţină în viaţă pe bărbat până la sosirea echipajelor de ajutor medical calificat. El a fost transportat de urgenţă la Spitalul din Sibiu unde i s-au montat pe cord 4 stenturi. Ulterior, instructorul de câini a fost transferat la o clinică specializată din Cluj, iar acum este stabil”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Efectuarea masajului cardiac eficient, până la sosirea ajutorului medical specializat, a fost vitală în menţinerea în viaţă a bărbatului şi evitarea afectării cerebrale ca urmare a lipsei oxigenului, susţin reprezentanţii ISU Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Exerciţiu amplu de stingere a incendiilor forestiere. Sute de pompieri au fost mobilizaţi

FOTO Incendiul din „zona interzisă“ care a adus norii de fum peste Hunedoara. Cât de dificilă a fost misiunea pompierilor

VIDEO Stare de alertă în municipiu: un incendiu a cuprins un depozit de mase plastice. Fumul vizibil de la 10 kilometri

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: