Vaccinare împotriva COVID 19 în judeţul Hunedoara. S-au deschis primele 3 centre pentru Etapa a doua

Vaccinare împotriva COVID 19 în judeţul Hunedoara. S-au deschis primele 3 centre pentru Etapa a doua

Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Vaccinare împotriva COVID 19 în judeţul Hunedoara. S-au deschis primele 3 centre pentru Etapa a doua a procesului de vaccinare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Toate dozele de vaccin anti-COVID-19 au fost distruse la centrul din Petroşani, în prima zi de vaccinare


Luni dimineaţă, la ora 08:00 s-au deschis centrele de vaccinare de la Deva (Centrul Cultural Dragan Muntean), Hunedoara (Sala de sport Liceul Traian Lalescu si Petrosani (Sala de sport Scoala nr. 7), a informat Prefectura Judeţului Hunedoara.

„În total, pe cele 3 centre, au fost inregistrate, până în acest moment, în platforma de programări 9.871 de persoane. La această oră avem aproximativ 4.350  de persoane vaccinate în judet, începând cu data de 30 decembrie 2020”, a informat Lucian Morogan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Judeţului Hunedoara.

Luni, potrivit reprezentanţilor Prefecturii Judeţului Hunedoara, va ajunge la Deva cel mai mare transport cu doze de vaccin, respectiv 2.760 de doze (460 de flacoane), care vor fi distribuite la centrele de vaccinare pentru populatie si la cele din unitatile spitalicesti care vor continua vaccinarea personalului medical la prima vaccinare si RAPEL.

În etapa a doua de vaccinare anti-Covid 19 au fost incluse:

Populaţia cu grad ridicat de risc: Adulţi cu vârsta peste 65 de ani; Persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcţie de indicaţiile vaccinurilor utilizate.
Lucrători care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale: Personal cheie pentru funcţionarea instituţiilor statului (parlament, preşedinţie, guvern, ministere şi instituţii subordonate acestora); Personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranţei naţionale şi a autorităţii judecătoreşti;
Personalul din sectorul economic vital: Procesare, distribuţie şi comercializare a alimentelor de bază (panificaţie, lactate, carne, fructe şi legume); Uzine de apă, epurare, transport şi distribuţie apă; Centrale electrice, producţie, transport şi distribuţie curent electric; Unităţi de producţie, transport şi distribuţie gaze; Unităţi de producţie, transport şi distribuţie combustibili lichizi şi solizi; Unităţi de producţie, transport şi distribuţie medicamente şi materiale sanitare; Transport de persoane şi mărfuri; Noduri feroviare, aeroporturi civile şi militare, porturi esenţiale; Comunicaţii (serviciul de telecomunicaţii speciale, radio şi televiziune naţionale); Personalul din unităţile de învăţământ şi creşe;    Personalul poştal şi din servicii de curierat; Personalul cultelor religioase; Personalul din mass media care desfăşoară activităţi cu risc crescut de expunere la infecţia cu SARS-CoV-2 (ex: reportaje în unităţi medicale); Personalul din domeniul salubrităţii şi deşeurilor.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Unde vor fi cele 13 centre de vaccinare anti-COVID-19 pentru populaţie, din judeţul Hunedoara

Aproape 60 de centre de vaccinare anti-Covid-19 vor fi organizate în judeţul Hunedoara

Episcopia Devei şi Hunedoarei face apel către localnici pentru a dona sânge şi plasmă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările