Rezultate parţiale la alegerile locale în Deva. Florin Oancea a câştigat al doilea mandat de primar

Rezultate parţiale la alegerile locale în Deva. Florin Oancea a câştigat al doilea mandat de primar

Florin Oancea.

Rezultate parţiale la alegerile locale din Deva. După numărarea voturilor din circa jumătate din secţiile de votare din municipiu, Florin Oancea (PNL) a obţinut cele mai multe voturi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rezultate parţiale la alegerile locale în municipiul Deva. Florin Oancea a câştigat alegerile locale din Deva, cu aproape 38 la sută din voturi.Pe locul 2 s-a clasat Paula Corbu (PRE), fiica fostului primar Mircia Muntean.


Ştirea iniţială:

Florin Oancea, actualul primar al municipiului Deva, se află pe primul loc în preferinţele alegătorilor din Deva, după numărarea voturilor din 25 de secţii de votare din Deva, respectiv jumătate din secţiile din municipiu. Anunţul a fost făcut la sediul PNL din Deva.

„Vreau să le mulţumesc devenilor care m-au reconfirmat ca primar. Înseamnă că munca mea în aceşti doi ani şi nouă luni nu a fost zadarnică”, a declarat Florin Oancea.

În Deva, 58.095 de persoane au fost înscrise pe listele electorale. Duminică au votat 21.104 deveni, prezenţa la urne fiind de peste 36 la sută.

13 oameni au candidat pentru funcţia de primar al municipiului Deva, la alegerile de duminică, 27 septembrie.  Aceştia sunt: Florin Oancea (PNL), Petru Mărginean (Partidul Puterii Umaniste - Social Liberal – PP-USL), Paula Corbu (Partidul România Europeană), Răzvan Mareş (Partidul Ecologist Român), Ovidiu Tânjală (independent), Alin Amititeloaie (independent), Corina Oprişiu (PMP), Ovidiu Moş (PSD), Gabriel Ilieş (USR), Mihai Mica (Pro România), Anamaria Gavrilă (Alianţa pentru Unirea Românilor - AUR ), Emanuel Clej (ALDE) şi Alin Nuţ (independent).

Din 1996 şi până la alegerile locale din această toamnă, trei oameni au ocupat funcţia de primar al Devei, municipiul reşedinţă a judeţului Hunedoara cu circa 70.000 de locuitori. Cel mai longeviv dintre ei a fost Mircia Muntean, care a condus administraţia locală timp de 17 ani: între anii 1996 şi 2012 şi în perioada 2016 – 2017, ultimul mandat fiind întrerupt de punerea în executare a condamnării la închisoare pentru abuz în serviciu şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Pentru Mărginean a deţinut funcţia de primar al Devei în perioada 2012 – 2016, iar din toamna anului 2017 până în prezent, la conducerea primăriei s-a aflat Florin Oancea.


Mai puteţi citi şi:

Alegeri locale în judeţul Hunedoara. Cine sunt candidaţii la funcţia de primar al Hunedoarei

Alegeri locale în judeţul Hunedoara. Cine sunt candidaţii la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean

Rezultate parţiale la alegerile locale din Hunedoara. Dan Bobouţanu, favorit la al doilea mandat de primar

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările