Rezultate parţiale la alegerile locale din Hunedoara. Dan Bobouţanu câştigă al doilea mandat de primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultate alegeri locale în Hunedoara. După numărarea voturilor din circa jumătate din secţiile de votare din municipiu, Dan Bobouţanu (PSD) este favorit la un nou mandat de primar.

Rezultate alegeri locale în Hunedoara. Dan Bobouţanu (PSD), actualul primar al municipiului Hunedoara, se află pe primul loc în preferinţele alegătorilor hunedoreni, după ce au fost numărate voturile din circa jumătate din secţiile de votare din municipiu.

Candidatul PSD a obţinut cele mai multe voturi, urmat la mare distanţă de Viorel Arion (PMP), fostul primar al Hunedooarei din perioada 2012 – 2016. Rezultatele confirmate de primarul Hunedoarei sunt, însă, doar pentru circa jumătate din secţiile din municipiul Hunedoara.

„Alegerea Corectă... Acasă, la Hunedoara a fost făcută de dumneavoastră, cetăţenii oraşului nostru! Votul zdrobitor dat de dumneavoastră, in favoarea echipei mele, ne responsabilizeaza si ne determină sa declaram... Cred ca Hunedoara si cetăţenii ei nu vor mai pierde niciodată!”, a anunţat Dan Bobouţanu.

În municipiul Hunedoara, 60.271 de alegători au fost înscrişi pe listele electorale. În cele 49 de secţii, au votat 21.738 de oameni, prezenţa la vot fiind de 36.06 la sută.

Şapte politicieni au candidat la conducerea Primăriei Hunedoara, la alegerile de duminică, 27 septembrie. Aceştia sunt Dan Bobouţanu (PSD), Viorel Arion (PMP),  Camelia Danda Zăvoianu (USR), Claudiu Ionescu (POL), Cristian Grigoraş (PRO România), Carol Boroş (PER) şi Sorin Alic (AUR).

Pentru prima dată în ultimele două decenii, PNL nu a avut un candidat la alegerile locale pentru funcţia de primar al Hunedoara. Conducerea formaţiunii politice l-a retras din cursă pe Lucian Gherman, cu puţin timp înainte de a începe campania electorală, anunţând că va susţine candidata USR la primărie.

Localnicii din Hunedoara şi-au schimbat de mai multe ori primarul în ultimele două decenii. Din 1992 până în 2004, administraţia locală a municipiului a fost condusă de Remus Mariş. În 2004, Nicolae Schiau a devenit primar, pentru un mandat. Din 2008 până în 2012, funcţia de primar al Hunedoarei a revenit lui Ovidiu Hada. În 2012, Viorel Arion a fost ales primar, pentru patru ani. Din 2016, Dan Bobouţanu conduce administraţia locală.


Mai puteţi citi şi:

Alegeri locale în judeţul Hunedoara. Cine sunt candidaţii la funcţia de primar al municipiului Deva

Alegeri locale în judeţul Hunedoara. Cine sunt candidaţii la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean

Cine sunt foştii poliţişti intraţi în politică după pensionare. Explicaţia lui Traian Berbeceanu

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite