Mersul eco prinde doar la vârsta a doua

Circulaţia maşinilor a fost interzisă, astăzi, în centrul Devei, pentru a se marca „Ziua Mobilităţii Europene”, acţiune care încurajează mişcarea în aer liber. Iniţiativa Primăriei Deva de a determina cetăţenii să renunţe la poluatorii pe patru roţi  nu a avut însă un ecou prea puternic în rândul tinerilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceştia ar trebui să fie adepţi înfocaţi ai mişcării în aer liber, dar, paradoxal, mersul eco îi atrage mai mult pe hunedorenii de vârsta a doua. Gabriel Franţ, un tânăr de 22 de ani din Deva, este de profesie taximetrist. Spune că, nici dacă ar vrea, nu ar putea să meargă la serviciu cu o bicicletă. „Am avut aşa ceva pe la 14 ani, însă când mi-am cumpărat propria maşină, un Peugeot, am vândut-o. Ştiu că e sănătos, dar nu mai sunt de foarte  mult timp adeptul plimbărilor eco”, a spus deveanul.

Pe de altă parte, la 49 de ani, Viorel Florea parcurge zilnic aproape 25 de kilometri numai pe două roţi. „Merg la ţară, la socri, care stau în  comuna Vălişoara. Aşa am parte de mai multe lucruri simultan: mişcare, colesterol  scăzut şi mai puţină grăsime”, a precizat biciclistul. În acelaşi spirit eco îşi creşte şi nepoţii, întrucât le-a cumpărat câte o tricicletă. Hunedoreanul a ţinut să mai adauge că are însă şi maşină, un Volvo pe care-l ţine mai mult în garaj.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările