Gândacii mişună în meniul bolnavilor din spitalul judeţean. Manager: Puteau fi aduşi de pacienţi

Gândacii mişună în meniul bolnavilor din spitalul judeţean. Manager: Puteau fi aduşi de pacienţi

Captură Youtube / glasul-hd.ro

Un nou scandal legat de prezenţa gândacilor în saloanele Spitalului Judeţean din Deva a izbucnit, după ce un pacient ar fi publicat un clip în care arăta cum un gândac se plimbă pe o farfurie cu mâncare.

Ştiri pe aceeaşi temă

O filmare în care este arătat un gândac mişnunând pe o farfurie cu macaroane şi despre care autorul ei susţine că este realizată într-un salon al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, în timpul serivirii mesei de către pacienţi, a dat naştere unor noi controverse privind igiena din spital.

Lidia Daniela Roşca, managerul interimar al unităţii medicale, susţine că este posibil ca insecta să fi fost adusă de acasă, în bagajele pacienţilor, sau de către vizitatori.

„Nu am certitudinea că acea farfurie a fost filmată în spital. În cadrul spitalului s-a făcut săptămâna trecută dezinsecţie pe toate secţiile, iar în această săptămână era programată încă o tură de dezinsecţie, soluţiile folosite având o remanenţă între 5 şi 7 zile. Gândiţi-vă că pe secţii pacienţii au vizitatori, deşi, fiind deja a doua săptămână cu epidemie de gripă, am limitat foarte mult accesul vizitatorilor. Foarte mulţi dintre ei însă nu ţin cont de restricţii. Pacienţii vin la spital cu o grămadă de bagaje, aşa că... nu mai comentăm”, a declarat, pentru adevarul.ro, Lidia Roşca.

Conducerea spitalului a revent cu precizări, după verificările din spital. „În urma investigaţiilor interne derulate în cursul zilei de joi, 6 februarie, s-a constatat că problema a apărut în secţia Cardiologie, care funcţionează deocamdată tot în spaţiul vechi, până la finalizarea secţiei noi, la amenajarea căreia se lucrează în cadrul proiectului de reparaţii capitale a spitalului. Conducerea unităţii sanitare dă asigurări că se depun toate eforturile pentru ca pacienţii internaţi în secţiile spitalului devean să fie bine îngrijiţi şi feriţi de probleme care le-ar putea agrava starea de sănătate”, au completat reprezentanţii untăţii medicale.

Şi alţi pacienţi au reclamat în ultimele luni, faptul că saloanele spitalului judeţean – în special cele din clădirile vechi ale acestuia sunt adesea invadate de gândaci.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Investiţie de 125.000 de euro la secţia de Obstetrică - Ginecologie a spitalului din Hunedoara

Problema nerezolvată a spitalului din Deva după investiţii de 100 de milioane de lei. Ce soluţii sunt propuse

Tânără revenită în ţară după opt ani în Dubai: „Aici eşti umilit la uşile doctorilor. Stai cu orele să te vadă cineva, dar pe toţi îi doare în fund”

Revolta unui paznic din spital: „Medicii dorm şi nu vor să fie deranjaţi când vin bolnavii la Urgenţă”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: