FOTO Autostrada Lugoj - Deva, Lotul 3: „Sunt 21 de kilometri perfect circulabili, pot fi deschişi în deplină siguranţă”

FOTO Autostrada Lugoj - Deva, Lotul 3: „Sunt 21 de kilometri perfect circulabili, pot fi deschişi în deplină siguranţă”

FOTO: Asociaţia Pro Infrastructură / Facebook.

Asociaţia Pro Infrastructură a publicat imagini de pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj - Deva şi susţine că este perfect circulabilă şi nu mai trebuie amânată recepţia celor 21 de kilometri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Recepţia celor 21 de kilometri din Lotul 3 Ilia – Holdea, al Autostrăzii Lugoj – Deva nu a putut fi realizată de Compania Naţională de Infrastructură Rutieră, în 12 august, la peste cinci ani de la începerea lucrărilor.

GALERIE FOTO

În 12 august, constructorii au primit un ultimatum de 10 zile, în care trebuiau să finalizeze lucrările. Asociaţia Pro Infrastructură, o organizaţie neguvernamentală care a monitorizat proiectul din 2014 a publicat, miercuri, imagini de pe Lotul 3 al autostrăzii din vestul ţării şi susţine că tronsonul este perfect circulabil şi nu sunt imedimente pentru deschiderea lui.

„După euforia inaugurării lotului 4 al Autostrăzii Lugoj - Deva, ne îndreptăm atenţia spre Lotul 3, tronson programat pentru recepţie tot săptămâna trecută, dar nerecepţionat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Deşi cei 21 de kilometri pot fi deschişi traficului în deplină siguranţă, cei din Compania de Drumuri au decis să îi transforme într-un nou muzeu. Am urmărit execuţia acestui proiect încă de la debutul şantierului în anul 2014.


 
Cunoaştem foarte bine problemele tehnice întâmpinate de constructor de-a lungul timpului, deficienţele şi erorile care au necesitat soluţii de remediere în numeroase puncte. Chiar şi în prezent există o serie de lucrări minore nefinalizate care NU afectează carosabilul pe care antreprenorul are obligaţia să le ducă la bun sfârşit (şanţuri, scurgerea apelor, garduri, iarbă pe taluzuri). Totuşi, este cale lungă de aici şi până la a ţine închişi 21 de kilometri de autostradă perfect circulabili, aşa cum singuri puteţi vedea din filmările noastre.

Disputele surde dintre CNAIR şi constructor, orgoliile şi fuga de responsabilitate nu ţin cont de interesul cetăţenilor, şoferii fiind nevoiţi să îşi rişte în continuare viaţa pe DN7 şi DN 68A. Cerem insistent deschiderea circulaţiei în cel mai scurt timp, iar eventualele mici intervenţii din afara carosabilului să fie trecute în anexa la procesul verbal de recepţie, aşa cum s-a procedat şi pe multe alte sectoare de autostradă”, arată Asociaţia Pro Infrastructură, alături de imaginile publicate pe pagina sa de Facebook.


Foto: Asociaţia Pro Infrastructură / Facebook.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că joi se va afla pe Lotul 3 al autostrăzii pentru a verifica modul în care au fost efectuate lucrările, după ce Comisia de recepţie a CNAIR a refuzat deschiderea tronsonului Ilia - Holdea.

„Joi voi fi pe lotul 3. Dacă nu fac ceea ce li s-a cerut de către companie, nu vom face recepţia, va prelua CNAIR-ul acest tronson de autostradă, va face lucrările care mai sunt de executat pentru punerea în siguranţă a autostrăzii şi până la finele lunii august o dăm în trafic şi facem legătura”, a declarat ministrul Răzvan Cuc.

În 12 august, Comisia de recepţie a CNAIR a refuzat începerea procedurilor de recepţie pentru cei 21 de kilometri de autostradă, construiţi între Ilia şi Holdea.

„Antreprenorul spaniol a primit în cursul zilei de luni, 12 august, o înştiinţare de remediere pentru neconformităţile găsite la lotul 3, pentru a le remedia pentru o perioadă de 10 zile, asta înseamnă că joia viitoare, dacă nu remediază aceste neconformităţi care ţin de siguranţa traficului, Compania de Autostrăzi va purcede la rezilierea contractului, va prelua autostrada Compania de Autostrăzi, va face acele remedieri care se pot face în 10 zile şi vom da în trafic şi ceilalţi kilometri până la sfârşitul lunii august”, declara marţi, 13 august, minstrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Miercuri, doar Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj - Deva, de 22 de kilometri, între Deva (Şoimuş) şi Ilia, a fost recepţionat şi dat în folosinţă, după ce CNAIR a preluat bretelele construite pe Lotul 3, la nodul rutier de la Ilia, în ciuda opoziţiei constructorilor Lotului 3.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva, în blocaj înaintea inaugurării aşteptate de 5 ani. Lotul 3 nu poate fi deschis, iar pentru Lotul 4 se caută o soluţie de compromis

Autostrada Lugoj - Deva: probleme grave semnalate pe unul dintre tronsoane la recepţia lucrărilor la cei 43 de kilometri. Doar un lot ar putea fi inaugurat

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva, Lotul 3. Drumarii pregătesc recepţia celor 21 de kilometri construiţi cu întârzieri record

VIDEO Premieră pe Autostrada Lugoj - Deva, la cinci ani de la startul lucrărilor. Ce se întâmplă pe Dealul Liliecilor şi cât a mai rămas de construit din autostradă 

Autostrada Lugoj - Deva, Lotul 4 înainte de recepţie: „Este exclus ca autostrada să nu fie deschisă până de Sfânta Maria”

FOTO: Asociația Pro Infrastructură / Facebook.

Imagini din aceeasi galerie
 • FOTO: Asociația Pro Infrastructură / Facebook.
 • FOTO: Asociația Pro Infrastructură / Facebook.  1
 • FOTO: Asociația Pro Infrastructură / Facebook.  2
 • FOTO: Asociația Pro Infrastructură / Facebook.  3
 • FOTO: Asociația Pro Infrastructură / Facebook.  4
 • FOTO: Asociația Pro Infrastructură / Facebook. 5
 • FOTO: Asociația Pro Infrastructură / Facebook.  6
 • FOTO: Asociația Pro Infrastructură / Facebook.  7
 • FOTO: Asociația Pro Infrastructură / Facebook.  8
 • FOTO: Asociația Pro Infrastructură / Facebook.  9
 • FOTO: Asociația Pro Infrastructură / Facebook.  10
 • FOTO: Asociația Pro Infrastructură / Facebook.  11
 • FOTO: Asociația Pro Infrastructură / Facebook.  12
 • FOTO: Asociația Pro Infrastructură / Facebook.  14
 • FOTO: Asociația Pro Infrastructură / Facebook.  15
 • FOTO: Asociația Pro Infrastructură / Facebook.  16
 • FOTO: Asociația Pro Infrastructură / Facebook.  17
 • FOTO: Asociația Pro Infrastructură / Facebook.  18
 • FOTO: Asociația Pro Infrastructură / Facebook.  19
 • FOTO: Asociația Pro Infrastructură / Facebook.  20
 • FOTO: Asociația Pro Infrastructură / Facebook.  21
 • FOTO: Asociația Pro Infrastructură / Facebook.  22
 • FOTO: Asociația Pro Infrastructură / Facebook.  23
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: