Femeie dispărută în Munţii Parâng. S-a retras la o colibă şi creştea animale, dar a pierdut legătura cu rudele

Femeie dispărută în Munţii Parâng. S-a retras la o colibă şi creştea animale, dar a pierdut legătura cu rudele

Ana Cârţa (medalion). Foto: IPJ Hunedoara.

Familia unei femei de 65 de ani din Petroşani, a alertat autorităţile după ce femeia, retrasă în munţi, ar fi dispărut de mai multe zile din coliba unde trăia.

UPDATE: Femeia care s-a retras în munţii Parâng şi era dată dispărută de familie a fost găsită moartă

Ştirea iniţială:

Ana Cârţa (65 de ani), o femeie din Petroşani, a fost dată dispărută de familie după ce nu le-a mai răspuns la telefon.

Tragedie în Masivul Parâng. Un bărbat a murit după ce a căzut din telescaun

FOTO Masivul Parâng străluceşte după prima ninsoare. Splendoarea iernii în ţinutul momârlanilor

VIDEO „Triunghiul Bermudelor“ din Munţii Parâng. Locul enigmatic devenit cimitir al avioanelor prăbuşite

Încă din luna mai, vârstnica se retrăsese la o colibă din masivul Parâng, în zona Fătăciunea, aflată la circa 15 kilometri de Petroşani, unde creştea animale.

Acolo locuia, de obicei, pe timpul verii, însă  nu a mai revenit până în prezent la domiciliul său din Petroşani.

Ultima conversaţie telefonică purtată de către Cârţa Ana cu familia a avut loc în data de 28 octombrie 2021, când femeia a relatat că se află la pârâul Stoinicioara din aceeaşi zonă, însă ulterior nu a mai putut fi contactată telefonic.
Miercuri, la aproape o săptămână de la ultima conversaţie, rudele femeii au solicitat ajutorul Poliţiei pentru a o găsi.

„Semnalmentele femeii sunt: înălţime 1,60, constituţie robustă, păr grizonat tuns scurt, ochi căprui. Femeia purta, de obicei, o vestă, o bluză, o rochie, un batic, toate de culoare neagră şi o traistă momârlănească. Din momentul primirii sesizării, poliţiştii hunedoreni au demarat activităţi specifice în scopul depistării femeii, care fost dată în urmărire naţională. Poliţiştii le solicită tuturor celor care deţin informaţii utile anchetei, să apeleze de urgenţă Poliţia la numărul unic 112”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Vă recomandăm să citiţi şi:

DJ 666, centura momârlanilor. Şoseaua spectaculoasă construită în munţi care coboară în Valea Jiului VIDEO

Splendoarea unui loc tainic din Ţinutul momârlanilor, unde oamenii trăiesc ca în vremea strămoşilor VIDEO

Poveştile fascinante despre momârlani, urmaşii dacilor în Valea Jiului. „Ciobanul dăruit cu puterea vrăjitoriei“ al lui Jules Verne, păstorii miţoşi descrişi de Iorga

Istoria fabuloasă a românilor, relatată de „The Times” în 1867: „Sunt convinşi pe deplin că ei sunt descendenţii puri ai vechilor stăpâni ai lumii!”

Iadul negru al Petroşaniului, descris de Nicolae Iorga: "mulţimea lucrează chinuită în pământ, la cărbunele negru care umple de duhoare aerul umed"

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările