Extravaganţele din închisoare ale celui mai odios criminal. Cu ce pretenţii şi-a uimit colegii Aurel Enea

Extravaganţele din închisoare ale celui mai odios criminal. Cu ce pretenţii şi-a uimit colegii Aurel Enea

Aurel Enea (dreapta) şi victima sa, Alexandra David.

Aflat în închisoare de la sfârşitul anului 2007, după ce a ucis o adolescentă şi i-a tranşat trupul, Aurel Enea şi-a uimit colegii de penitenciar prin pretenţiile sale

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea mai recentă a fost solicitarea depusă către administraţia închisorii Bârcea Mare să îi fie adus un mp3 player performant sau un laptop în celulă, pentru a putea învăţa limba koreeană.

VIDEO Crimă în zona O.M., Hunedoara. O tânără a fost ucisă de iubit. Bărbatul a fost găsit plin de sânge

Descoperire macabră într-un cartier din Petroşani. O femeie a fost găsită moartă, cu gâtul tăiat. Soţul ei s-a spânzurat

Monstrul din parc. Scene de o violenţă extremă la locul de joacă. Doi copilaşi, agresaţi cu sălbăticie VIDEO

„Prin plângerea înregistrată, petentul deţinut Enea Aurel invocă încălcarea dreptului de a deţine bunul solicitat prin cerere, respectiv un MP3 Player care să îi permită învăţarea limbii coreene (Korean Audio Bible Player), precizând că dispozitivul vine preîncărcat cu înregistrări video şi nu are nevoie de conexiuni externe şi, de asemenea, că deţine textul scris, dar înregistrările audio îl ajută să înveţe limba. A aratat şi că nu are recomandare pentru limbă străine, dar doreşte să înveţe pe cont propriu”, se arată într-o solicitare a sa, care a fost respinsă, atât de reprezentanţii închisorii, cât şi la Judecătoria Deva.

Lui Aurel Enea nu i-a fost niciodată recomandat un astfel de demers educaţional, de reintegrare socială, şi, mai mult, astfel de activităţi sau programe nu sunt derulate deloc la nivelul sistemului penitenciar, arătau reprezentanţii închisoarii.

„Prin urmare, nu există nici justificarea legală a deţinerii unui astfel de bun, oricât de lăudabilă ar fi intenţia deţinutului de a-şi completa universul cunoaşterii cu un astfel de demers”, se arăta în răspunsul reprezentanţilor penitenciarului. În ce priveşte laptopul dorit de Enea, autorităţile din penitenciar arătau că la acest moment nu există la nivelul penitenciarului un spaţiu amenajat pentru laptopuri sau echipamente informatice.

Carte despre evoluţie, scrisă în închisoare

Nu a fost prima dată când Enea şi-a uimit colegii de celulă. În 2015, după ce s-a declarat ateu, a publicat o carte „Evoluţie vs. Creaţie: 33 de argumente în favoarea teoriei ştiinţifice a apariţiei vieţii prin evoluţie”. „Dintre toate rasele umane, africanii au apărut primii şi aceştia seamănă cel mai mult cu primatele. Ea se potriveşte din nou foarte bine cu propunerea evoluţiei că omul provine din primate”, scria Enea, în volumul său pe care îl considera „lucrare ştiinţifică” şi care i-a adus zile câştig din pedeapsa de 20 de ani de închisoare pentru omor şi profanare de cadavre.

„Vietăţile se hrănesc cu alte vietăţi datorită unei serii de caracteristici prezente în construcţia lor. Dacă Dumnezeu a creat toate vietăţile, atunci înseamnă că le-a conceput să se mănânce între ele. Dar această realitate a florei şi faunei prezente şi trecute contrazice descrierea Bibliei că Dumnezeu intenţiona pace şi ca toate să se hrănească exclusiv cu iarbă”, adăuga Enea, în volumul său.

Planul diabolic al crimei

Aurel Anea a fost arestat în 27 decembrie 2007, pentru uciderea Alexandrei David, o adolescentă de 17 ani, din Petroşani. În 14 decembrie 2007, bucăţi din cadavrul tinerei date dispărută de familie la începutul lunii decembrie, au fost descoperite pe malul râului Mureş. O anchetă complexă a avut loc, iar în urma ei a fost identificat autorul crimei, Aurel Enea, un bărbat cu dublă cetăţenie, româno-americană. Acesta nu a recunoscut niciodată crima, însă probele l-au indicat drept autor, iar în final, instanţa l-a condamnat la 20 de ani de închisoare.

„Victima a fost omorâtă în oraşul Petroşani, prin ştrangulare, premeditat de inculpatul Enea, cadavrul fiind secţionat, iar bucăţi din acesta aruncate pe malul râului. Victima a fost atrasă de inculpat la locuinţa sa, conform planului descris în documentul petroplan.txt, unde probabil, dintr-un motiv de natură sexuală, inculpatul a strangulat-o şi apoi a secţionat cadavrul, cu două cuţite pe care s-au găsit profilele ADN ale victimei precum şi un fierăstrău care nu a fost găsit, şi apoi a abandonat resturile cadaverice în diferite locaţii, conform aceluiaşi plan din laptop, cu posibilitatea ca după depesare resturile umane să fi fost congelate o perioadă”, se arată în dosar.

Enea plecase în 1991 în SUA, iar în 2007 s-a întors în România şi s-a stabilit în Petroşani, unde şi-a cumpărat apartament pe numele fratelui său. „Cu ocazia percheziţiei informatice al laptopului inculpatului, ridicat din locuinţa acestuia la percheziţia domiciliară, s-a identificat un document text în limba engleză, document ce interesează cauza, text denumit „Petro _plan_ 00 txt” care, tradus, conţine detalii cu privire la modul în care trebuie să se procedeze pentru uciderea unei persoane, activităţile ulterioare şi cum să se scape de un cadavru. În esenţă, textul cuprinde indicaţii de genul că victima trebuie omorâtă dimineaţa, tăiată în bucăţi foarte mici, pusă în pungi de plastic în frigider şi dusă la gunoi în afara oraşului; trebuie să se folosească mănuşi, cuţite care să taie bine, pungi de plastic pentru a pune fiecare bucată; cum să fie îngropată victima, precum şi modalităţile de ştergere a urmelor, inclusiv de ADN prin folosirea de produse chimice”, arătau anchetatorii.

În calculatorul lui Aurel Enea s-au mai descoperit înregistrări şi imagini cu scene de viol, sadomasochiste, precum şi imagini înregistrate ale unei execuţii prin tăierea capului unei persoane, imagini care au fost descărcate pe laptopul lui Aurel Enea în 3 decembrie 2007, cu o zi înainte de dispariţia victimei sale.

Iniţial, Aurel Enea a negat totul, inclusiv faptul că ar cunoaşte-o pe Alexandra David, însă după rezultatele testelor ADN, a fost nevoit să confirme că o cunoştea pe aceasta şi că ea a fost la locuinţa lui, însă susţinea că nu a săvârşit crima de care este acuzat. A primit 20 de ani de închisoare, iar recent a depus o cerere de eliberare condiţionată, respinsă de instanţele din Deva.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Blestemul Lacului Cozia. Apele sale au ascuns o crimă înfiorătoare, neelucidată de peste 15 ani VIDEO

Crima din Lupeni. Decizia instanţei în cazul bărbatului de 71 de ani care a înjunghiat un tânăr în inimă

Ucigaşul unui adolescent, prins după 14 ani de la crima înfiorătoare. Era pe lista celor mai căutaţi infractori

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările