Corvinul Hunedoara se întoarce acasă. Cum au fost strânşi în timp record banii pentru achiziţia mărcii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suporterii Corvinului au iniţiat în 2019 campania de donaţii pentru achiziţia mărcii. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Suporterii Corvinului au iniţiat în 2019 campania de donaţii pentru achiziţia mărcii. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Echipa locală de fotbal a Hunedoarei va putea juca, din nou, sub numele şi culorile Corvinul Hunedoara. Au fost strânşi banii necesari achiziţiei mărcii. Ioan Andone a avut un merit important.

La un deceniu şi jumătate de la desfiinţarea Corvinului Hunedoara, actuala echipă de fotbal din Hunedoara va putea juca, în curând, din nou, sub numele „FC Corvinul Hunedoara”.

Centenarul fotbalului hunedorean. Mii de oameni la meciul omagial dintre Corvinul şi echipa României VIDEO

Povestea savuroasă din istoria Corvinulului: de ce hunedorenii jucau în echipamentul naţionalei Honduras

Templul fotbalului din Hunedoara. Cum a început, în anii '50, povestea stadionului Corvinul FOTO VIDEO

O campanie de strângere de fonduri iniţiată de suporteri pentru achiziţia celor 47.000 de euro solicitaţi de actualul deţinător al mărcii „FC Corvinul 1921” a dat imbold autorităţilor locale. În urma galei „Centenarul fotbalului hunedorean”, organizată sâmbătă, au fost strânşi banii necesari achiziţiei mărcii.

Potrivit primarului Hunedoarei, Dan Bobouţanu, reprezentanţii clubului CS Hunedoara vor lua legătura cu Octavian Marin, bucureşteanul care deţine brandul „FC Corvinul 1921” pentru a cumpăra marca. După îndeplinirea tuturor formalităţilor prevăzute de lege, cel mai probabil, din sezonul următor, echipa de fotbal locală din Hunedoara va putea juca sub numele FC Corvinul Hunedoara.

Licitaţii pentru tricourile lui Figo şi Roberto Carlos

Ioan Andone, reprezentant al primarului Hunedoarei în Consiliul de Administraţie al CS Hunedoara, a avut cele mai mari merite în strângerea banilor pentru achiziţia mărcii „FC Corvinul 1921”.

Fostul jucător al Corvinului s-a implicat în organizarea galei de fotbal, iar la dineul organizat la finalul acesteia, în Restauratul Corvin, pe care îl patronează, a iniţiat o licitaţie de tricouri şi o colectă de donaţii, pentru „FC Corvinul 1921”.

Printre tricourile licitate au fost cele ale lui Ioan Andone, Mircea Lucescu, Mihai Leu, Miodrag Belodedici, Romulus Gabor, Bogdan Stelea, Iosif Rotariu, Michael Klein, Ioan Petcu, dar şi ale unor staruri din fotbalul mondial, unele semnate de foştii mari jucători: Figo, Hiero, Roberto Carlos şi Gareth Bale.


Ioan Andone. Foto: ADEVĂRUL

ioan andone

„E gata! Aşa cum am promis, Corvinul se întoarce acasă! Începand din seara asta, vă putem anunţa oficial că a fost obţinuta suma necesară pentru achiziţionarea brand-ului FC Corvinul Hunedoara!”, a anunţat fostul jucător al Corvinul, Bogdan Apostu, aflat în echipa managerială a clubului CS Huendoara.

Membrii Asociaţiei Suporterilor Corvinişti au organizat, la rândul lor, o campanie de donaţii pentru achiziţa mărcii. Circa 15.000 de euro au fost strânşi de suporteri până în prezent. Această sumă ar urma să fie donată pentru susţinerea echipelor de juniori ale clubului, dacă nu mai este necesară pentru achiziţia mărcii „FC Corvinul 1921”, susţineau reprezentanţii asociaţiei.

Centenarul fotbalului hunedorean

Fotbalul hunedorean a împlinit un secol de la înfiinţare. Primul club al Hunedoarei, fondat în 1921, s-a numit Fero Sport. De-a lungul timpului, echipele Hunedoarei au purtat şi numele Energia şi Metalul, dar cea mai reprezentativă echipă de fotbal din istoria oraşului a fost Corvinul. În anii ´80, Corvinul a avut cele mai mari performanţe din istoria fotbalului hunedorean: participarea în Cupa UEFA şi locuri în fruntea clasamentului Diviziei A. Tot în anii ´80, Corvinul Hunedoara a fost clubul la care au fost legitimaţi câţiva dintre cei mai apreciaţi fotbalişti din România.

Începând din anul 2005, echipa Corvinul Hunedoara a fost eliminată din toate competiţiile Federaţiei Române de Fotbal. În noiembrie 2005, marca „FC Corvinul 1921” a fost înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, de către Mircea Alic, fostul director al Fotbal Club Corvinul Hunedoara. Din acelaşi an, însă, din cauza datoriilor clubului către bugetul de stat şi către unii dintre jucători, FC Corvinul Hunedoara a fost dezafiliată din toate competiţiile de fotbal. Ulterior, Mircea Alic a cedat marca omului de afaceri Octavian Marin, în contul unor datorii pe care Alic le-a estimat la circa 45.000 de euro. Omul de afaceri din Bucureşti a rămas în posesia brandului „FC Corvinul 1921”, în timp ce în Hunedoara nicio echipă de fotbal nu a mai putut folosi acest nume.

Din 2016, municipalitatea a înfiinţat CS Hunedoara, echipa de fotbal care activează în prezent în Liga a treia.

În 2019, Asociaţia Suporterilor Corvinişti a iniţiat o campanie de strângere de fonduri prin care a dorit să achiziţioneze marca „FC Corvinul 1921”. De la începutul acestui an, municipalitatea şi-a anunţat intenţia de achiziţiona marca, în condiţiile legii.

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO O vedetă din fotbal a cumpărat restaurantul unde au cinat şeful URSS şi Ceauşescu: „Am investit un milion de euro. Nu este o afacere”

Mircea Lucescu, în Hunedoara: „M-au năpădit amintirile cu acea echipă teribilă, Corvinul, şi sper să o văd renăscând”

Gelu Simoc a murit. Povestea de viaţă a fostului preşedinte al FC Corvinul, în anii de glorie ai fotbalului hunedorean

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite