Cerşetorii nomazi, aduşi cu microbuzele, ocupă străzile Hunedoarei. De unde vin grupurile de femei şi copii

Cerşetorii nomazi, aduşi cu microbuzele, ocupă străzile Hunedoarei. De unde vin grupurile de femei şi copii

Un teren de pe malul Cernei a devenit tabăra cerşetorilor. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Mai multe grupuri de cerşetori nomazi pot fi văzute aproape zilnic în Hunedoara. Femeile şi copiii vin cu microbuzele în municipiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Străzile din zona centrală a Hunedoarei şi parcările mai multor supermarketuri au fost ocupate, de mai multe săptămâni, de grupuri de cerşetori nomazi, venite cu microbuzele din judeţul Sălaj.

Printre ei, se află cel puţin zece copii, lăsaţi adesea nesupravegheaţi, alteori păziţi de la distanţă de adulţii care profită de pe urma lor.

Un vârstnic cu probleme de sănătate a fost tâlhărit pe stradă de trei cerşetori minori

Copilă de şapte ani dispărută fără urmă. O caută zeci de poliţişti după ce a fost luată, de o săptămână, de un om al străzii

Cartierul palatelor cu turnuleţe creşte în ritm alert. Oamenii sunt uluiţi: „Este Chinatown de Hunedoara“ VIDEO

Autorităţile au ignorat faptul, însă unii dintre localnici sunt nemulţumiţi de insistenţa cu care sunt abordaţi de cei care le cer „bani pentru o pâine”. 

„Pe copii i-am văzut aproape zilnic în supermarket, se împrăştie printre raioane şi iau diverse lucruri pe care spun că nu au bani să le plătească. Afară sunt aşteptaţi de părinţi”, povesteşte angajata unui magazin. „Copiii de la cele mai fragede vârste sunt târâţi de dimineaţa până seara prin oraş, la cerşit”, observă o altă localnică.

Răducu Pasc, directorul Poliţiei Locale din Hunedoara, susţine că „va face verificări şi vor fi luate măsuri”. Potrivit acestuia, grupurile din care provin cerşetorii se ocupă cu strângerea de fier vechi din satele Hunedoarei pe care îl valorifică la centrele de colectare. În acest timp, copiii şi femeile sunt trimişi la cerşit în oraşe, uneori sub pretextul vânzării unor linguri de lemn.

În primăvara acestui an, cerşetorii nomazi îşi făceau mai adesea simţită prezenţa în Deva, însă, potrivit lui Teodor Bălan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale, au fost luate măsuri pentru oprirea fenomenului, iar în Deva revin doar uneori. 

„Au fost depistaţi cu ajutorul camerelor video de supraveghere din municipiu şi poliţiştii locali s-au deplasat în zona în care aceştia cerşeau, i-au legitimat, i-au adus la sediu, unde au fost sancţionaţi. Acest lucru i-a descurajat să mai vină în Deva”, spune Teodor Bălan. 

Poliţiştii locali din Deva i-au „vizitat” pe cerşetori şi la Sântuhalm, unde aceştia au ocupat un teren de pe malul Cernei.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Fostă bază secretă din Munţii Poiana Ruscă, înghiţită de natură. Locul de unde au fost lansate rachete în 1989 VIDEO

Fenomen alarmant: 8% dintre elevii de liceu din judeţul Hunedoara au consumat droguri măcar o dată în ultimul an

Valea Jiului rămâne fără mineri după un secol şi jumătate. Când dispare meseria emblematică a zonei VIDEO

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările