Ce pedeapsă a primit ucigaşul sadic a două surori infirme care i-a luat iubitei un inel de logodnă pătat cu sânge

Ce pedeapsă a primit ucigaşul sadic a două surori infirme care i-a luat iubitei un inel de logodnă pătat cu sânge

FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Tânărul care a ucis cu sadism două surori infirme pentru a le jefui şi a-i cumpăra iubitei sale un inel de logodnă a fost condamnat definitiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat la 25 de ani de închisoare pe Ovidiu Drîngă, un tânăr din Haţeg care a ucis în bătaie două bătrâne. Sentinţa este definitivă şi a fost pronunţată după ce în 2017, în dosarul judecat pe fond, la Tribunalul Hunedoara, magistraţii l-au condamnat pe acesta la aceeaşi pedeapsă. Ovidiu Drîngă a contestat decizia instanţei de fond, iar din februarie 2019 a fost eliberat din închisoare, după ce au trecut trei ani de la arestarea sa. Acum se va întoarce în temniţă.

Anchetatorii au stabilit că în noaptea de 20 ianuarie 2016, Ovidiu Drângă a intrat peste cele două surori infirme Lingurar Elena (72 de ani) şi Lingurar Augustina (68 de ani), care locuiau împreună într-o casă din satul Balomir, de lângă Haţeg, ştiind că acestea deţin sume mari de bani provenite din pensii. Voia astfel să le jefuiască pentru a-şi achita datoriile şi pentru a cumpăra cadouri iubitei sale, de ziua ei de naştere din data de 20 ianuarie, respectiv un inel de logodnă pentru că intenţiona să se căsătorească cu ea, se arată în dosar. În toiul nopţii, Ovidiu Drîngă a plecat din locuinţa familiei sale pe ascuns şi a intrat prin efracţie în casa din Balomir în care dormeau cele două bătrâne. Fără a începe căutarea banilor, a început să le agreseze, lovindu-le cu brutalitate. „A aplicat lovituri puternice cu pumnii asupra celor două victime, le-a azvârlit din pat pe duşumea, continuând să le lovească intens cu picioarele şi cu un lemn de foc apoi, dintr-o poşetă aflată sub perna victimei Lingurar Ana a luat o pungă din plastic în care se afla un teanc de bani, a scos banii şi i-a pus în buzunarul hainei sale, a aruncat punga în încăpere şi, în timp ce victimele încă gemeau, căzute pe pardoseală, a părăsit imobilul acestora în aceeaşi m odalitate în care intrase. În momentul escaladării porţii spre exterior, una dintre mănuşile purtate, pe care inculpatul le-a scos şi le-a pus în buzunar, a căzut în faţa porţii, fiind identificată de autorităţile de anchetă la cercetarea criminalistică a locului faptei”, se arată în dosar.

Banii daţi pe un inel şi pe o maşină second-hand

A doua zi, de dimineaţă criminalul s-a deplasat în oraşul Haţeg, unde a cumpărat din cei 10.000 de lei furaţi de la victime un inel de aur iubitei sale, în valoare de 732 de lei, şi două telefoane Samsung Galaxy Prime, în valoare totală de 1.500 de lei. Şi-a plătit datoriile, iar a doua zi a mai cumpărat din aceşti bani un autoturism Audi A4, cu suma de 5.800 de lei, o drujbă Sthill cu suma de 400 de lei, precum şi alte bunuri, cheltuind toţi banii, informau anchetatorii. Nu a bănuit că va fi prins, astfel nu s-a sfiit să cheltuie banii. În urma investigaţiei, bărbatul a fost adus în faţa anchetatorilor şi, iniţial, a recunoscut faptele. Şi-a retractat apoi declaraţiile, însă probele strânse au dus la concluzia că el a fost autorul crimelor. Una dintre ele a fost chiar mănuşa pierdută la ieşirea din casa celor două surori.

„Inculpatul a menţionat, în declaraţia de recunoaştere, că şi-a pus mănuşi cu degete, din material textil de culoare neagră, în noaptea de 19/20.01.2016, când a plecat de-acasă spre locuinţa victimelor, explicând că a purtat mănuşi şi pentru că era frig şi pentru că nu vroia să lase urme, că şi-a scos mănuşile când a părăsit casa victimelor, că a ajuns acasă fără ele, dar şi că a pătruns în curtea victimelor şi a părăsit-o escaladând poarta de acces. Una dintre aceste mănuşi a fost găsită de autorităţile de anchetă în dreapta porţii de acces, la intrarea în curtea victimelor. Raportul de expertiză genetică a concluzionat că profilul genetic al inculpatului este identic cu profilele genetice obţ inute din urmele identificate pe această mănuşă”, se arată în dosar. Drîngă nu a găsit toţi banii păstraţi de bătrâne. „În cursul cercetării criminalistice a locului săvârşirii faptelor,  autorităţile judiciare de anchetă au identificat suma de 114.486 lei în locuinţa victimelor”, se mai arată în dosar.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Tânără bătută crunt de soţul violent. A ajuns în spital după ce a fost lovită cu pumnii în faţă

Spargere la un centru comercial din Petroşani. Un bancomat a fost distrus în totalitate

Tragedie în Orăştie. Un muncitor a murit la spital, după ce s-a prăbuşit de pe schela unui bloc

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: