VIDEO Autostrada Lugoj - Deva: restricţii de tonaj ridicate pe Lotul 3. Camioanele vor putea circula pe el

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva: restricţii de tonaj ridicate pe Lotul 3. Camioanele vor putea circula pe el

FOTO: DRDP Timişoara.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va ridica temporar restricţiile de tonaj pe tronsonul 3 al Autostrăzii Lugoj - Deva, respectiv pe cei 21 de kilometri dintre Holdea şi Ilia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat miercuri, în şedinţa de Guvern, că începând de mâine, 28 mai, se vor ridica temporar restricţiile de tonaj pe lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj – Deva (21 de km dintre Holdea şi Ilia).

„Astăzi, situaţia autostrăzii Lugoj-Deva se prezintă în felul următor: avem  66 de kilometri de autostradă, pe care se circulă fără restricţii, avem 21 de kilometri, în lotul 3, pe care se circulă cu restricţii de viteză şi de tonaj, avem patru kilometri din lotul 2 - muzeu în aer liber, care sunt finalizaţi nî proporţie de 75%, dar nerecepţionaţi, şi avem nouă kilometri din lotul 2 - celebra secţiune a urşilor, secţiunea E - nerealizaţi. Obiectivul nostru este să finalizăm lucrările la această autostradă, astfel încât circulaţie să se desfăşoare în condiţii de siguranţă şi fără restricţii. Aşadar, domnule prim-ministru, vă informez că, începând de mâine, 28 mai 2020, CNAIR va ridica temporar restricţiile de tonaj pe tronsonul 3, pe cei 21 de kilometri dintre Holdea şi Ilia. Am finalizat expertiza pentru calea de rulare, în continuare realizăm expertiza pentru structură şi terasamente, contractăm toate lucrările şi pentru drum şi pentru terasamente şi le executăm. Plata se va face din garanţia reţinută constructorului”, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

 


VIDEO: Lotul 3, în ziua inaugurării. ADEVĂRUL.
 
„Ridicăm restricţiile de tonaj pe tronsonul Lugoj-Deva, lotul 3, cei 21 kilometri, începând de mâine. În continuare realizăm expertiza pentru terasamente, pentru structură şi terasamente, contractăm toate lucrările şi pentru drum, şi pentru terasamente, plata se va face din suma reţinută, din garanţia reţinută constructorului şi, aşa cum aţi spus, ne dorim să ridicăm şi restricţiile de viteză şi de tonaj şi să circulăm în siguranţă pe acest tronson de autostradă cât mai repede cu putinţă”, a mai precizat ministrul, în cadrul şedinţei de Guvern.

Şase ani de lucrări

Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a fost deschis traficului rutier în 23 decembrie 2019, după şase ani şi jumăte de la începerea lucrărilor, însă cu restricţii de tonaj şi viteză.

Restricţiile impuse au fost următoarele:  Circulaţia autovehiculelor cu masa până la 7,5 tone;  Viteza maximă de până la 80 km/h. Viteza maximă de 50 de km/h, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, mâzgă sau circulaţia pe durata ploilor torenţiale;  Viteza maximă de 60 de km/h pe zona podului peste râul Mureş (rampe şi pod principal, între km 68+500 şi km 69+500), pe zona podurilor de pe autostrada de la nodul Ilia (poduri şi rampe între km 76+100 şi km 77+000), respectiv pe zona podului de pe autostrada de la nodul Dobra (pod principal şi rampe între km 67+000 şi km 67+500).


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva, în blocaj înaintea inaugurării aşteptate de 5 ani. Lotul 3 nu poate fi deschis, iar pentru Lotul 4 se caută o soluţie de compromis

Autostrada Lugoj - Deva: probleme grave semnalate pe unul dintre tronsoane la recepţia lucrărilor la cei 43 de kilometri. Doar un lot ar putea fi inaugurat

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva, Lotul 3. Drumarii pregătesc recepţia celor 21 de kilometri construiţi cu întârzieri record

VIDEO Premieră pe Autostrada Lugoj - Deva, la cinci ani de la startul lucrărilor. Ce se întâmplă pe Dealul Liliecilor şi cât a mai rămas de construit din autostradă 

Autostrada Lugoj - Deva, Lotul 4 înainte de recepţie: „Este exclus ca autostrada să nu fie deschisă până de Sfânta Maria”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările