Una dintre clădirile emblematice ale Galaţiului, veche de aproape 150 de ani, va fi reabilitată

Una dintre clădirile
emblematice ale Galaţiului, veche de aproape 150 de ani, va fi reabilitată

Casa Ghesov FOTO Primăria Galaţi

S-a semnat contractul de lucrări pentru reabilitarea clădirii din strada Domnească nr. 58 din Galaţi, cunoscută sub numele de ”Casa „Ghesov”. Valoarea totală a investiţiei este de peste 9,5 milioane de lei, finanţarea fiind asigurată în bună parte din fonduri europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria municipiului Galaţi informează că s-a semnat contractul de lucrări pentru reabilitarea clădirii din str. Domnească nr. 58 (Casa „Ghesov”, aşa cum este aceasta cunoscută), după ce municipalitatea a reuşit să atragă fonduri europene în acest scop.

Clădirea de patrimoniu, veche de aproape 150 de ani, va fi pusă în valoare, fiind prevăzute lucrări de reabilitare, lucrări la structura de rezistenţă, lucrări de refacere a tencuielilor şi pardoselii, lucrări de sistematizare vertical, lucrări pentru instalaţiile de apă, pentru reţea de canalizare menajeră şi pentru reţeaua apă caldă.

De asemenea, se va monta o centrală termică pe gaze, vor fi realizate instalaţiile electrice, instalaţiile de iluminat, precum şi instalaţia de detectare, semnalizare şi avertizare incendiu.

Valoarea contractului de lucrări este de 6.477.044,76 de lei fără TVA, termenul de execuţie este de 10 luni, ofertantul câştigător fiind SC ROVIS LIDER SRL.  Pe viitor se doreşte ca această clădire să găzduiască diverse expoziţii şi activităţi interactive.

Proiectul beneficiază de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5- Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiţii 5.1- Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural, Operaţiunea – Impulsionarea dezvoltării prin conservarea, protejarea şi valorificarea patrimoniului cultural şi a identităţii culturale, valoarea totală fiind de 9.597.016, 49 de lei.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Aducţiunea lacului de acumulare Valea de Peşti, extrem de degradată. Cât costă reabilitarea completă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările