Tinere şi adolescente forţate să se prostitueze. Traficanţii de carne vie au obţinut peste 300.000 de euro din exploatarea sexuală a victimelor

Tinere şi adolescente
forţate să se prostitueze. Traficanţii de carne vie au obţinut peste 300.000 de
euro din exploatarea sexuală a victimelor

Foto: arhivă Adevărul

Cinci persoane au fost retinute şi vor fi propuse astăzi la arestare preventivă într-un dosar de trafic de minori şi trafic de persoane. Victimele erau bătute şi şantajate emoţional pentru a se prostitua în diverse locaţii din România şi Germania..

Pe 25 august, procurorii DIICOT Galaţi i-au reţinut pentru 24 de ore pe P. N., P. C.-C., P. V., A. D. şi L. D., cu vârsta cuprinsă între 21 şi 53 de ani, într-un dosar ce vizează destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane, în formă continuată.

La aceeaşi dată, procurorii antimafia le-au plasat sub control judiciar pe M. E.-A., în vârstă de 28 de ani (cunoscută cu antecedente penale în Germania) şi P. I.-M., în vârstă de 24 de ani (fără antecedente penale), pentru aderare la un grup infracţional organizat, trafic de minori şi trafic de persoane.

”S-a reţinut că, perioada 2014 – iulie 2019, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, la diferite intervale de timp, inculpaţii au recrutat, prin inducere în eroare, utilizând metoda „Loverboy”, trei persoane vătămate minore (una dintre ele diagnosticată cu diabet) pe care prin constrângere psihică şi fizică, prin menţinere în eroare şi şantaj emoţional, limitându-le libertatea de comunicare şi mişcare, le-au transportat, transferat, adăpostit, primit, supravegheat şi controlat în scopul exploatării sexuale, pe diferite perioade de timp, în diferite locaţii Germania”, precizează procurorii DIICOT Galaţi.

FOTO DIICOT

De asemenea, în perioada 2015 – aprilie 2019, membrii grupului infracţional au recrutat prin inducere în eroare, utilizând aceeaşi metodă „Loverboy”, alte cinci victime majore, pe care prin violenţă fizică şi verbală, le-au transportat, transferat, adăpostit, primit, supravegheat şi controlat în scopul exploatării sexuale, pe perioade diferite de timp, în diferite locaţii pe raza municipiilor Braşov şi Galaţi, precum şi pe teritoriul Germaniei.

Maşină aparţinând traficanţilor de carne vie, pusă sub sechestru de DIICOT  FOTO DIICOT 

Sumele de bani obţinute de către membrii grupului din activitatea infracţională au fost stabilite la peste 310.000 de euro.

Eliberate după ce rudele au sesizat Poliţia

De menţionat este că o parte dintre tinerele exploatate sexual au fost lăsate să revină în România doar în momentul în care traficanţii de carne vie au aflat că rudele acestora au formulat plângeri penale.

FOTO DIICOT

Pe 25 august, procurorii DIICOT Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, au efectuat 7 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi şi Vaslui, cu ocazia cărora au fost identificate şi ridicate 1.140 lire sterline şi 52.000 de euro, bijuterii de aur, accesorii a unor branduri de lux, un pistol WALTER P22 calibru 9 mm, o sabie, 8 doze de droguri de mare risc şi mijloace materiale de probă (înscrisuri, medii de stocare).

FOTO DIICOT

Procurorii DIICOT a u instituit mai multe măsuri asiguratorii, indisponibilizând două autoturisme cu o valoare estimativă de 60.000 de euro.  La sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galaţi au fost aduse, în vederea audierii, 17 persoane. Luni, 26 august, suspecţii de trafic de minori şi trafic de persoane vor fi prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările