Suma record pusă la bătaie pentru amenajările de la noul Muzeu de Artă Vizuală din Galaţi

Suma record pusă la bătaie pentru amenajările de la noul Muzeu de Artă Vizuală din Galaţi

Macheta noului Muzeu de Artă Vizuală din Galaţi FOTO proiect

Licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de amenajare interioară şi exterioară este în curs, finanţarea fiind asigurată de Consiliul Judeţean Galaţi. Totul ar trebui să fie gata în termen de trei luni de la predarea amplasamentului (imobilul este în curs de construire).

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul Judeţean Galaţi pune la bătaie aproape 1,2 milioane de euro (o sumă record pentru un astfel de proiect), din fonduri proprii, pentru proiectul „Amenajare spaţii de creaţie plastică şi expoziţii în aer liber”, de la noul Muzeu de Artă Vizuală.

Conform anunţului publicat de CJ în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), durata de prestare a serviciilor de proiectare va fi de 20 de zile de la data predării amplasamentului, iar cea de execuţie a lucrărilor este estimată la două luni de la data ordinului de începere. Cu alte cuvinte, dacă aşa cum se preconizează, amplasamentul va fi predat la începutul lunii august, cel târziu la 1 noiembrie se va putea face inaugurarea investiţiei care, în afară de amenajările amintite, costă 4,7 milioane de euro.

Noua achiziţie duce preţul noului Muzeu de Artă Vizuală din Galaţi (fără a include aici terenul din parcul Rizer, cedat gratuit de către municipalitate) la aproape 6 milioane de euro.

Revenind la licitaţia în derulare, trebuie ştiut că, aşa cum se obişnuieşte la licitaţiile publice, criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate-preţ”, în cadrul căruia componenta financiară are o pondere de 90%. Potenţialii ofertanţi au timp până pe 22 iunie 2020, la ora 15,00, să se înscrie la această procedură simplificată de achiziţie publică.

În prezent, Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi (cel mai mare şi mai prestigios muzeu de profil din România) funcţionează la parterul şi mezaninul unui bloc de locuinţe din apropiere de Piaţa Centrală, după ce sediul iniţial (pe care l-a ocupat încă de la înfiinţare, în anul 1967) a fost retrocedat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: