Statul german, prejudiciat cu peste 21 de milioane de euro de către o grupare infracţională. 20 de percheziţii au fost efectuate pe raza a trei judeţe

Statul german,
prejudiciat cu peste 21 de milioane de euro de către o grupare infracţională. 20 de percheziţii au fost efectuate pe raza a trei judeţe

Foto: arhivă Adevărul

Peste 100 de poliţişti specializaţi în cercetarea infracţiunilor economice, criminalişti şi luptători de la serviciile de acţiuni speciale au efectuat mai mule percheziţii, împreună cu investigatori fiscali germani, pentru strângerea de probe în cazul unor persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală pe teritoriul statului german.

Miercuri, 11 septembrie 2019, echipe comune de anchetă, formate din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Cluj şi inspectori fiscali germani din cadrul Autorităţii Fiscale din Nürnberg Sud - Oficiul de Investigare a Fraudelor Fiscale, au efectuat 20 de percheziţii în urma extinderii cercetărilor într-un dosar penal privind comiterea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală de către cetăţeni români pe teritoriul Germaniei.

Percheziţiile s-au derulat pe raza judeţelor Galaţi, Cluj şi Bihor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

”În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate înscrisuri, documente financiar-contabile, telefoane mobile, laptopuri, tablete, precum şi alte dispozitive electronice - bunuri ce pot servi ca mijloace de probă. În cauză, sunt cercetate 70 de persoane pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală comise pe teritoriul statului german, printr-un mecanism de fraudare a plăţii TVA, în cadrul căruia au fost utilizate societăţi comerciale de tip „firmă fantomă” din România, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia şi Austria”, au precizat reprezentanţii Poliţiei.

Prejudiciul creat statului german prin săvârşirea acestor fapte este estimat la aproximativ 21.300.000 de euro, fiind luate mai multe măsuri asigurătorii pentru recuperarea prejudiciului. Pe 9 octombrie 2018,  în urma a 69 de percheziţii efectuate de poliţiştii din Cluj şi autorităţile din Germania în aceeaşi cauză penală, au fost descoperiţi şi ridicaţi aproximativ 100.000 de lei şi 30.000 de euro.

Au fost puse sub sechestru atunci opt imobile din judeţele Cluj şi Alba. De asemenea, 35 de persoane suspectate de implicare în acest caz au fost audiate, fiind cercetate pentru evaziune fiscală. Percheziţiile au fost efectuate pe raza judeţelor Cluj, Alba, Arad, Argeş, Bihor, Constanţa, Hunedoara, Iaşi, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Tulcea,  precum şi în municipiul Bucureşti la adresele persoanelor bănuite şi ale societăţilor comerciale administrate de acestea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: