Scandal din cauza veceului de 9.000 de euro al grădiniţei din satul Slivna

Scandal din cauza veceului de 9.000 de euro al grădiniţei din satul Slivna

Una dintre cabinele veceului cu preţ de automobil

Valoarea facturii pentru reabilitarea grupului sanitar al unităţii de învăţământ este motiv de aprigă dispută între primar şi directorul acesteia. Inspectoratul Şcolar Judeţean va demara o anchetă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Firma de construcţii, care a lucrat la amenajarea toaletei, SC Industrii SRL din Tulcea, a prezentat deja pentru achitare factura cu toate că lucrarea nu este finalizată.

Suma calculată, de 32.398 de lei, a provocat un adevărat scandal între primar, care are calitatea de ordonator principal de credite, şi directorul unităţii de învăţământ

Din ingredientele disputei nu lipsesc nici acuzaţii grave, precum cele de „încărcare a facturii" şi de şantaj.

Anul trecut, personalul şi conducerea grădiniţei au înaintat o solicitare Consiliului Local al comunei Bereşti Meria de care aparţine satul Slivna, pentru amenajarea unei toalete în clădinirea grădiniţei.

Victor Dorobăţ, primarul comunei a ţinut cont de referatele educatoarelor astfel că, în luna februarie a acestui an, după aprobarea bugetului comunei, a fost intocmit proiectul toaletei, iar executarea lucrării a fost încrediinţată prin atribuire directă (nu prin licitaţie) societăţii comerciale SC Industrii SRL.

Profesorul Maria Stătică, directoarea instituţiei, susţine că toate etapele, de la proiect şi până la execuţie, s-au făcut fără avizul conducerii grădiniţei, în calitate de beneficiar.

Acesta este de altfel unul dintre motivele pentru care directoarea refuză să facă recepţia lucrării. Contravaloarea lucrării, prea mare în opinia cadrului didactic, este al doilea motiv.

„Voi face dovada că valoarea lucrării nu se justifică, că doar sunt profesor de matematică. Spune-mi cât costă un metru pătrat de gresie? Cel mult 30 de lei", spune Maria Stătică adresându-se primarului.

Toaleta, dotată cu doua vase wc, două chiuvete şi tâmplărie din pvc, are suprafaţa podelei de opt metri pătraţi, iar pereţii au fost placaţi cu gresie doar parţial, cam până la înălţimea de 1,5 metri.

„Două toalete şi cu patru uşi cât să coste? Dacă vine un om la mine şi mă întreabă, am curaj să spun că am pus două toalete de 300 de milioane? Nu pot!", afirmă Maria Strătică.

Valoarea lucrărilor la toaleta grădiniţei săteşti.

Nemulţumită, aceasta s-a adresat Inspectoratului Şolar Judeţean (ISJ).

Profesorul Onuţ Atanasiu, inspectorul şcolar general adjunct, spune că va trimite la Slivna auditorii instituţiei pentru a verifica susţinerile directorului grădiniţei.

Până la finalizarea anchetei ISJ, lucrările de finisaj la toaleta grădiniţei săteşti au fost sistate şi rămâne de văzut dacă, după recepţia lucrării, constructorul va încasa suma încrisă în factura pe care a emis-o.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările