Regina Soldat, omagiată la Galaţi. O expoziţie de fotografii inedite, găzduită de Universitatea Dunărea de Jos

Regina Soldat, omagiată la Galaţi. O expoziţie de fotografii inedite, găzduită de Universitatea Dunărea de Jos

Regina Maria, pe front. SURSA FOTO Asociaţia pentru cultul eroilor

În cadrul expoziţiei puteţi vedea imagini inedite cu Suverana României, realizate în timpul Primului Război Mondial. Regina Maria s-a  implicat intens în serviciul sanitar, organizând numeroase spitale de campanie, cantine sociale şi adăposturi pentru sărmani. Expoziţia va putea fi vizitată în perioada octombrie – decembrie 2018.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marţi, 16 octombrie 2018, de la ora 14,00, în Sala Paşilor Pierduţi din cadrul Universităţii Dunărea de Jos Galaţ are loc vernisajul expoziţiei temporare REGINA SOLDAT, eveniment organizat de instituţia de învăţământ în parteneriat cu Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos şi Asociaţia România Culturală.

În cadrul expoziţiei puteţi vedea imagini inedite cu Suverana României, realizate în timpul Primului Război Mondial. Regina Maria s-a  implicat intens în serviciul sanitar, organizând numeroase spitale de campanie, cantine sociale şi adăposturi pentru sărmani. Îmbrăcată în uniformă de soră medicală, Suverana a mers chiar şi pe front, coborând fără frică în 'tranşeele morţii'. 

Pentru curajul din timpul Primului Război Mondial, generalul Prezan a decorat-o cu medalia de război - Virtutea Militară clasa I, iar contele de Saint Aulaire - Ministrul Franţei în România, i-a dăruit Medalia de aur a Epidemiilor si Crucea de Război (La Croix de Guerre). De aceea Regina a fost numită si REGINA SOLDAT!

Expoziţia „Regina Soldat” este un proiect AFCN, realizat de Asociaţia România Culturală (ARC) în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Statul Major General al Armatei, Muzeul Militar Naţional „Ferdinand I”, Arhivele Naţionale ale României, Biblioteca Academiei Române, Biblioteca Naţională a României, Arhiva Naţională de Film, Muzeul Brăilei „Carol I”, Complexul Naţional Moldova-Iaşi, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”- Iaşi, Muzeul Ţării Oaşului şi Societatea Naţională de Cruce Roşie din România.

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada octombrie – decembrie 2018.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările