Profanare de morminte într-un cimitir din Galaţi. Peste 130 de cruci au fost distruse

Profanare de morminte
într-un cimitir din Galaţi. Peste 130 de cruci au fost distruse

Foto: arhivă Adevărul

Mai mulţi adolescenţi, cu vârsta cuprinsă între 13 şi 15 ani, care se pare că erau drogaţi, sunt autorii unor distrugeri substanţiale provocate în cimitirul Sf. Lazăr din Galaţi. Poliţia i-a prins pe doi dintre aceştia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Câţiva adolescenţi au vandalizat cimitirul Sf. Lazăr din Galaţi. Conform Administraţiei Domeniului Public Galaţi, peste 130 de cruci au fost distruse. Autorii profanării de morminte au între 13 şi 15 ani, iar doi dintre aceştia au fost prinşi de unul din paznicii cimitirului şi daţi pe mâna Poliţiei. Paznizul susţine că cei doi ar fi fost drogaţi.

„Poliţiştii au mers la faţa locului, unde au depistat doi minori de 12 şi 15 ani. Aceştia sunt cercetaţi în  prezent pentru comiterea infracţiunii de profanare de morminte. Totodată, părinţii celor doi, precum şi agenţii de pază ai cimitirului au fost sancţionaţi contravenţional”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. 

Părinţii celor doi adolescenţi au fost amendaţi cu câte 100 de lei, iar paznicii au primit câte o sancţiune contravenţională de 300 de lei pentru că nu au asigurat paza cimitirului.

Mulţi dintre proprietarii lucrărilor distruse nu au aflat că mormintele au fost vandalizate. Aceştia urmează să fie notificaţi de  către Administraţia Cimitirelor, pentru ca apoi să le ceară daune într-un proces civil părinţilor celor doi adolescenţi care au provocat distrugerile.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Profanare de morminte într-un sat vrâncean. Cinci adolescenţi sunt cercetaţi penal

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările