Primul şantier din România care va fi monitorizat cu ajutorul dronelor: „O să-l vedem live!”

Primul şantier din România care va fi monitorizat cu ajutorul dronelor: „O să-l vedem live!”

sursa: Arhivă

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că primul şantier din România a cărui activitate va fi monitorizată, în timp real, prin intermediul dronelor, va fi cel al Drumului de Centură al municipiului Tecuci.

Ştiri pe aceeaşi temă

Centura oraşului Tecuci, judeţul Galaţi, se tot construieşte de 13 ani încoace. Deşi are doar şapte kilometri, ea poate intra cu uşurinţă în categoria proiectelor de „Cartea Recordurilor”. 

Un capitol ruşinos pe care ministrul Tranporturilor, Sorin Grindeanu, vrea să-l închidă cât mai repede. Aşa că, primul şantier din România care va fi monitorizat prin intermediul dronelor, proiect anunţat de ministrul Grindeanu, va fi Centura Oraşului Tecuci.

„Am aflat o chestiune de Cartea Recordurilor, recunosc că nu am ştiut că de 13 ani se lucrează la Centura de la Tecuci şi am înţeles că este un record absolut. Iam informat la rândul meu că, pe proiectul pe care l-am anunţat - de a urmări şantierele din ţară cu drone, direct – primul proiect pe care o să-l urmăresc şi o să-l vedem live pe site-ul ministerului este ăsta. Asta este ceva de domeniul incredibilului, ca de 13 ani să se lucreze. Zici că e centura Parisului”, a declarat Sorin Grindeanu, sâmbătă, la Galaţi. 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut o vizită, sâmbătă, pe şantierul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila. El fost însoţit de ministrul Economiei, Florin Spătaru şi directorul general al CNAIR. De asemenea, la discuţiile care au vizat proiecte de infrastructură pentru Galaţi şi Brăila au participat autorităţi locale şi judeţene, parlamentari PSD şi europarlamentarii Dan Nica şi Mihai Tudose.  
 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările