Sorin Grindeanu anunţă când va fi dat în folosinţă Podul suspendat de la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
podul peste dunare braila

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, sâmbătă, după o vizită pe şantierul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, când va fi dat acesta în circulaţie.

„Am fost astăzi pe şantierul Podului Suspendat peste Dunăre de la Brăila. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor, aşa cum prevede contractul! Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, ajutor care poate veni mai ales prin dezvoltarea infrastructurii de transport", a afirmat Grindeanu, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

Construcţia face legătura între judeţele Brăila şi Tulcea. Podul va avea, la final, doi kilometri lungime şi o înălţime de aproape 200 de metri.

În august, ministrul Transporturilor de la acea vreme, Cătălin Drulă, declara că podul suspendat de la Brăila se va deschide la final de 2022, împreună cu 10 kilometri din drumurile de legătură pe relaţia Brăila - DN 22 (Smârdan-Măcin). El afirma că, la acel moment, construcţia avansa conform graficului.

"Sumele de bani investite pentru acest proiect dovedesc că este într-adevăr unul complex: de la începutul anului şi până acum, pentru Podul de la Brăila au fost absorbite fonduri europene în valoare de 466 de milioane de lei”, arătat atunci Drulă.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite