Primul focar de COVID-19 la un spital din Galaţi, în valul 4. Toţi pacienţii şi angajaţii, testaţi

Primul focar de COVID-19 la un
spital din Galaţi, în valul 4. Toţi pacienţii şi angajaţii, testaţi

sursa: Arhivă

Focarul de coronavirus a fost înregistrat la Secţia Medicală 2 a Spitalului Judeţean Galaţi, cea mai mare unitate medicală din oraş. Şapte pacienţi au fost confirmaţi pozitiv, iar tot personalul medical a fost testat.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Din cei şapte pacienţi infectaţi cu SARS COV 2 , patru pacienţi  sunt izolaţi la domiciliu, trei pacienţi sunt transferaţi în secţia COVID-19 de la etajul 1. De asemenea, în cadrul anchetei epidemiologice s-a efectuat şi testarea personalului medical şi auxiliar. Toţi cei 15 angajaţi testaţi au fost negativi”, a declarat dr. Violeta Sapira, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi. 

Focarul a fost depistat în momentul în care o pacientă a fost testată în vederea externării, rezultatul fiind pozitiv. Este vorba de o femeie în vârstă de 83 de ani. 

„Ca urmare, s-a declanşat ancheta epidemilogică şi s-au luat toate măsurile necesare pentru limitarea extinderii infecţiei SARS COV-2 la nivelul secţiei şi unităţii medicale”, a explicat dr. Violeta Sapira.

 „Este primul focar înregistrat în nou val la Spitalul Judeţean Galaţi, la Secţia Medicală 2. Sunt 7 cazuri din rândul pacienţilor. S-au luat măsuri pentru limitarea infectării şi a altor persoane”, a declarat Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt al DSP Galaţi.

În momentul de faţă, la Spitalul de Urgenţă Galaţi sunt internaţi 56 pacienţi cu SARC COV- 2.Dintre aceştia, 12 pacienţi sunt la ATI COVID.

„Având în vedere creşterea numărului cazurilor şi necesitatea pacienţilor care au nevoie de oxigen s-a solicitat suplimentarea numărului de la paturilor de 12 paturi, la 16 paturi”, explică dr. Sapira.

Vă recomandăm şi:
 

 

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările