Premieră medicală naţională la un spital din Galaţi. Cancerul, depistat cu un echipament unic în ţară

Premieră medicală naţională la un spital din Galaţi. Cancerul, depistat cu un echipament unic în ţară

Aparat unic în ţară, la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi, sursa: CJG

Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi este singura unitate medicală din ţară unde cancerul de piele, bolile inflamatorii, imunologice şi degenerative se pot depista cu ajutorul unui echipament medical ultra-performant. Este vorba de un tomograf în coerenţă optică ce depistează celulele canceroase printr-o procedură non-invazivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Echipamentul foloseşte o tehnică medicală din domeniul oftalmologiei, adaptată pentru depistarea celulelor canceroase de către medicii dermatologi printr-o procedură non-invazivă. 

Potrivit medicilor dermatologi, acest nou tomograf de la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi este un echipament medical de ultimă generaţie pe care îl au în dotare puţine centre din Europa. 

Aparatul foloseşte un procedeu medical nou în domeniul dermatologiei, prin care se poate depista cancerul de piele în stadiu incipient cu ajutorul luminii, fără a mai fi nevoie de intervenţii chirurgicale pentru a determina prezenţa celulelor canceroase la nivelul epidermei. De asemenea, cu acest echipament medical ultraperformant se poate monitoriza şi eficienţa tratamentului.

Din păcate, în România a crescut în ultimii ani incidenţa cancerului de piele, iar medicii specialişti spun că în continuare acest tip de cancer este subdiagnosticat sau diagnosticat tardiv.

“Continuăm să aducem aparatură medicală modernă şi la Spitalul de Boli Infecţioase, astfel încât să creăm condiţii mai bune atât pentru medici, cât şi pentru pacienţi. (...)Odată cu acest nou aparat medical, Spitalul de Boli Infecţioase, acolo unde a fost înfiinţat recent şi un centru de excelenţă în domeniul dermatologiei, are în dotare două echipamente medicale de ultimă generaţie pentru depistarea şi monitorizarea cancerului de piele, care vor fi folosite simultan de către echipa coordonată de medicii Alin Laurenţiu Tatu şi Florin Bujoreanu”, spune Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean, instituţie care are în subordine unitatea medicală.

Aparatul a costat 740.000 de lei şi a fost cumpărat de Consiliul Judeţean Galaţi cu fonduri europene.

La Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi a fost înfiinţat un centru de excelenţă în domeniul dermatologiei care are în dotare mai multe echipamente medicale de ultimă generaţie. 

Vă recomandăm şi:

Primul heliport medical din Sud-Est, cu sistem de aterizare pe timp de noapte

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările