Operaţiune spectaculoasă la podul suspendat peste Dunăre. O macara ridică o componentă uriaşă VIDEO

Operaţiune spectaculoasă la podul suspendat peste Dunăre. O macara ridică o componentă uriaşă VIDEO

sursa: Radu Aramă

O operaţiune spectaculoasă de ridicare şi de montare a tablierului la podul peste Dunăre se desfăşoară joi, 26 mai, la pilonul de pe malul dinspre Brăila, a anunţat Irinel Scrioşteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cea mai complexă operaţiune de ridicare şi de montare a tablierului la podul peste Dunăre se desfăşoară acum la pilonul de pe malul dinspre Brăila.

Acum se ridică concomitent cele 5 tabliere asamblate la sol. Acestea însumează 1.200 de tone şi pentru ridicarea lor se folosesc 4 sisteme hidraulice, deservite de câte 2 operatori. Se ridică cca 10 metri la fiecare oră. Vor fi ridicate la înălţimea de 36 de metri, deasupra solului, unde urmează să fie prinse în tiranţi”, a anunţat pe pagina sa de Facebook, secretarul de stat Irinel Scrioşteanu. 
 
Şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis că lucrările avansează pe şantierul Podului Suspendat de la Brăila. Antreprenorul a intensificat mobilizarea pe şantier şi se lucrează în ritm accelerat la montarea segmentelor de tablier.
 
„Până în acest moment, au fost aduse în şantier un număr de 56 de segmente dintr-un total de 86 fabricate. Operaţiunile se desfăşoară în condiţii optime, datorită evoluţiei meteo favorabile din ultima perioadă”, a transmis CNAIR.
 
De asemenea, continuă lucrările de construcţie a drumurilor de legătură, fiind în curs de construcţie pasajul peste calea ferată, sensurile giratorii, viaductele de acces la malurile Brăila şi Jijila, staţia de taxare, precum şi giraţia de la km 8 - conexiune cu drumul de legătură Smârdan – Măcin.
 
Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila va fi cea mai înaltă construcţie din România şi cea mai scumpă lucrare de infrastructură realizată în ultimii 30 de ani. De asemenea va fi ultimul pod peste Dunăre, înainte de vărsarea în Marea Neagră, cel mai mare din România şi al treilea din Europa ca dimensiune. 

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Podul suspendat de la Brăila: În ce stadiu sunt lucrările la cel mai mare pod din România VIDEO

Podul suspendat peste Dunăre, la răsărit. Imagini superbe realizate de un fotograf profesionist FOTO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările