O asociaţie care îngrijeşte 1.300 de animale fără stăpân cere ajutorul semenilor după ce autorităţile i-au blocat drumul de acces către adăpost

O asociaţie care îngrijeşte 1.300 de animale fără stăpân cere ajutorul semenilor după ce autorităţile i-au blocat drumul de acces către adăpost

Aşa arată drumul către adăpostul de animale fără stăpân FOTO Help Lăbuş

Drumul de acces principal către adăpostul asociaţiei „Ajutaţi-l pe Lăbuş" a fost închis definitiv de aproape un an. Accesul secundar se face pe un drum de pământ, lung de 14 kilometri, care ar trebui pietruit pentru a fi practicabil. Asociaţia nu dispune însă de banii necesari.

Situaţia adăpostului în care asociaţia „Ajutaţi-l pe Lăbuş" îngrijeşte peste 1.300 de animale fără stăpân (în marea lor majoritate câini) devine din ce în ce mai complicată. 

După de, în vara trecută, autorităţile locale au blocat principala cale de acces către adăpost (pe motiv că ar afecta circulaţia pe calea ferată!) aprovizionarea cu hrană a animalelor s-a făcut luni de zile peste câmp, cu cârca, sau pe un drum secundar, din pământ, lung de 14 kilometri.

Problema este că că, după luni de trudă, voluntarii asociaţiei sunt pur şi simple extenuaţi de efort, aşa că îşi doresc ca drumul secundar să fie cât de cât amenajat (prin punerea unui strat de balast), dat fiind că după fiecare ploaie devine impracticabil, iar hrana animalelor (şi nu este deloc puţină, căci vorbim de câteva tone pe săptămână) trebuie cărată sute de metri cu spatele.

Un deviz estimativ arată că sunt necesari doar 7.500 de lei pentru realizarea unui drum de acces practicabil către adăpost, prin pietruirea segmentelor de drum critice (pentru tot drumul, suma ar fi de 10-15 ori mai mare), iar ONG-ul nu dispune de aceste fonduri. Preţul acoperă închirierea utilajelor necesare şi cumpărarea de pietriş.

Suma pare mică, însă asociaţia nu dispune de aceşti bani, dat fiind că de-abia reuşeşte să strângă fondurile necesare pentru hrana animalelor. Cei care vor să ajute, o pot face printr-o donaţie făcută pe Bursa Binelui sau în contul bancar al asociaţiei: RO67RNCB0141032862770001, deschis la banca BCR sau prin paypal: help_labus@yahoo.com. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: