Mii de exemplare de caras, eliberate în balta Zătun, aflată lângă Galaţi. Peştele cântăreşte 3,5 tone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunea a fost organizată de Consiliul Judeţean Galaţi, în calitate de administrator al bălţii. În ultimele 12 luni, luciul de apă cu suprafaţa de 28 de hectare a primit pentru repopulare 5,5 tone de caras şi 4 tone de crap.

O nouă populare cu peşte la balta Zătun. Acţiunea a fost realizată duminică, 1 martie 2020, de către Consiliul Judeţean Galaţi, prin intermediul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Galaţi.

„Primăvara a venit cu veşti bune pentru pescari. Am populat balta Zătun cu 3,5 tone de caras. Peştele a fost adus de la o fermă piscicolă din judeţul Călăraşi. În 2019, am populat balta Zătun de două ori, în primăvară cu o tonă de crap şi două tone de caras, iar în toamnă cu trei tone de crap românesc”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Valoarea totală a investiţiei este de 28.803 lei (TVA inclus), transportul fiind şi el inclus în preţ. Balta Zătun va fi închisă pentru pescuit până pe 15 martie, deoarece specialiştii recomandă o perioadă de adaptare a peştelui la noile condiţii de habitat.

Complexul de Agrement Balta Zătun se află pe malul Dunării, la circa 15 km distanţă de municipiul Galaţi. Este cea mai apropiată bază de agrement pentru pescari, având un luciu de apă de 28 de ha în care se află diverse specii de peşte, de la crap şi caras până la ştiucă.

Lacul Zătun este aflat în incinta îndiguită Bădălan, din dreptul Milei fluviale 76 (zona Cotul Pisicii de pe Dunăre) şi face parte din Parcul Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior.

Accesul se face pe E87 Galaţi-Giurgiuleşti. Se face dreapta după traversarea canalului de irigaţii şi se continuă pe şoseaua asfaltată (DJ 251E) de pe digul de apărare al Dunării.

Vizitatorii bazei de agrement Zătun beneficiază de urmatoarele facilităţi: zonă de popas pentru relaxare în aer liber (prevazută cu umbrele din stuf, şezlonguri din lemn şi măsuţe); grătare; bănci; mese; zonă de plajă; căsuţe; locuri de joacă; pontoane; refugii amenajate în stil tradiţional; foişoare de observare a faunei şi florei.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite