Inventivitatea traficanţilor de droguri. Au ascuns cocaină printre haine şi componente de calculator

Inventivitatea traficanţilor de droguri.
Au ascuns cocaină printre haine şi componente de calculator

O parte din cocaina descoperită de poliţişti printre haine şi componente de calculator FOTO DIICOT Galaţi

Poliţiştii au găsit drogurile într-un colet expediat din Spania, ascunse printre mai multe articole vestimentare şi medii de stocare. Acestea urmau să fie vândute consumatorilor din Galaţi şi Brăila.

Tribunalul Galaţi i-a condamnat pe trei tineri la pedepse cu închisoarea cuprinse între doi ani şi şase luni de închisoare şi 4 ani şi 7 luni de închisoare pentru introducere în ţară de droguri, trafic de droguri de mare risc şi instigare la comiterea aceleiaşi infracţiuni. Decizia instanţei nu este definitivă.

Protagoniştii acestei afaceri cu droguri sunt Constantin Costel Drăgan (4 ani şi 4 luni de închisoare cu executare), Georgiu Silviu Puia (4 ani şi 7 luni de ânchisoare cu executare) şi Alexandru Ionuţ Focşa (2 ani şi 6 luni de închisoare, cu suspendarea executării).

Dosarul a pornit de la o acţiune judiciară din 18 iunie 2020, când poliţiştii şi procurorii din Galaţi au surprins în flagrant delict, într-un autoturism, la intrarea în municipiul Brăila, doi bărbaţi, de 23 şi 28 de ani, ambii din municipiul Brăila, având asupra lor un colet ce conţinea droguri de risc şi de mare risc.

În coletul expediat din Spania, au fost găsite, disimulate printre mai multe articole vestimentare şi medii de stocare, 896 de grame de marijuana, 674 de grame de haşiş şi aproximativ 20 de grame de cocaină. Instanţa a dispus acum confiscarea drogurilor, ce urmează să fie distruse.

Ulterior, a fost identificat şi destinatarul coletului, Georgiu Silviu Puia, un bărbat de 32 de ani, din municipiul Brăila, din cercetări rezultând că acesta i-ar fi determinat pe cei doi să preia şi să transporte coletul cu droguri din Spania, urmând să le vândă consumatorilor, pe raza judeţelor Galaţi şi Brăila.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Adolescentă exploatată sexual de traficanţii de droguri. Ce au găsit poliţiştii la percheziţiile domiciliare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările