Inspectori de la Finanţele Publice Galaţi, trimişi în judecată pentru luare de mită. Cât cereau şpagă ca să favorizeze anumite firme

Inspectori de la
Finanţele Publice Galaţi, trimişi în judecată pentru luare de mită. Cât cereau
şpagă ca să favorizeze anumite firme

Foto: arhivă Adevărul

Procurorii anticorupţie susţin că sumele de bani ar fi fost primite sub aparenţa a două contracte de acordare de burse private care au fost încheiate între două societăţi comerciale şi o persoană din familia unuia dintre inspectorii puşi sub acuzare.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, au trimis în judecată, în stare de libertate, doi inspectori de la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi.

Este vorba de Ion-Cozma Mariana, la data faptei şef Serviciu Inspecţie Fiscală din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi, care va răspunde pentru două infracţiuni de luare de mită, şi Grigorescu Roxana-Cristina, la data faptei inspector principal la serviciul anterior menţionat, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită.

Alături de acestea, a fost trimis în judecată un reprezentant al unor societăţi comerciale pentru dare de mită şi evaziune fiscală în formă continuată şi două persoane fizice pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

”În calitate de şef al Serviciului de Inspecţie din cadrul Direcţiei Finanţelor Publice Galaţi, inculpata Ion-Cozma Mariana ar fi pretins şi ar fi primit de la reprezentantul de fapt al unor societăţi comerciale, prin intermediar, sumele de 4.500 lei şi 2.900 lei, în anii 2013, respectiv 2014, pentru ca în schimb să favorizeze două societăţi comerciale, cu ocazia unor controale inopinate”, spun procurorii anticorupţie.

Într-una din cele două situaţii, pretinderea şi primirea s-a făcut şi cu ajutorul lui Grigorescu Roxana-Cristina (subordonata lui Ion-Cozma Mariana).

”Concret, sumele de bani ar fi fost primite sub aparenţa a două contracte de acordare de burse private ce figurează a fi încheiate între cele două societăţi comerciale şi o persoană din familia inculpatei Ion-Cozma Mariana, pentru ca în schimb aceasta să avizeze actele de control ale societăţilor respective, din care să fie trecute cu vederea unele nereguli constatate”, se menţionează în rechizitoriu.

Reprezentantul societăţilor comerciale ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a uneia dintre societăţile pe care le controla, cu ajutorul altor două persoane, achiziţii nereale de bunuri (cereale şi îngrăşăminte chimice), respectiv ar fi declarat fiscal achiziţii nereale, pentru a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale în sumă totală de 484.362 de lei.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (A.N.A.F.) s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 484.362 de lei, reprezentând prejudiciul cauzat statului. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galaţi.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum a fost prins în flagrant poliţistul care cerea şpagă 1 milion de euro. Şeful DNA: „I-a cerut denunţătorului să îi schimbe pe toţi în euro, că n-are ce face cu lei”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările