Folk la Dunăre, festivalul ajuns la a VI-a ediţie. Patru zile de artă folk la Teatrul Naţional „Nae Leonard”

Folk la Dunăre, festivalul
ajuns la a VI-a ediţie. Patru zile de artă folk la Teatrul Naţional „Nae
Leonard”

Daniel Iancu Foto: Teatrul Dramatic ”Fani Tardini”

Festivalul „Folk la Dunăre” 2020 se va desfăşura în perioada 19-20 septembrie, de la ora 20,00, în Grădina de vară „Leonard”, care va deveni spaţiul de artă folk timp de  zile pentru artişti consacraţi ai genului, precum Zoia Alecu, Daniel Iancu sau trupa Fără Zahăr.

Ştiri pe aceeaşi temă

Muzica folk este una de suflet pentru români, deoarece îmbină armonios vocile puternice, poezia, mesajul şi linia melodică. Publicul de toate vârstele se regăseşte cu uşurinţă în muzica folk şi participă cu totul la spectacol, ceea ce transformă concertele în stări adevărate.

Pe 19 septembrie, vor concerta Teodora Tabarcea Margda Puşkaş & Rareş Suciu şi Daniel Iancu, iar a doua zi de festival, pe 20 septembrie,  aduce în faţa publicului artiştii Double M., Omul din Sarmisegetuza, Zoia Alecu şi Fără Zahăr, care vor încheia festivalul din acest an.

Cu o ureche către trecut şi cu un ochi spre viitor, festivalul „Folk la Dunăre” sau Danube Folk Festival s-a ţinut de 5 ani, anul acesta ajungând la cea de-a şasea ediţie şi atrăgând sute de spectatori.

Teodora Tabarcea este o adolescentă de 13 ani, care în melodiile ei cântă despre dragostea de ţară şi despre spiritualitatea românească. Dar ceea ce o face cu adevărat specială este stilul abordat, total diferit faţă de cel pe care îl întâlnim de regulă la adolescenţii care se visează pe scenă. Teodora lucrează la primul ei album muzical, la care a început deja înregistrările, album care va conţine cântece patriotice.

Vocea Magdei Puşkaş este vocea unei generaţii, generaţia Flower Power, o voce puternică şi suavă în acelaşi timp. Interpretarea Magdei Puşkaş este una intimizantă şi ludică, iar energia pe care o degajă este de-a dreptul vindecătoare. Prin ludic şi seraficitate, vocea Magdei Puşkaş ajunge nu la aparatul critic de receptare, ci exclusiv la inima şi sufletul spectatorului. Este un concept care doreşte să recreeze atmosfera vechilor concerte care conectează spectatorul la o atmosferă muzicală intimă.

Daniel Iancu este un cântăreţ român de muzică folk, foarte cunoscut pentru piesa Vine valu, îmi ia calu. A participat la diverse festivaluri de muzică folk, unde a câştigat mai multe premii.

Mihail Anton este Omul din Sarmisegetuza, cântăreţ român de muzică folk şi rock, cu expresivitate şi sensibilitate artistică. În prezent este actor şi solist la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard”, la secţia de revistă.

Zoia Alecu este o cântăreaţă, cantautoare, compozitoare şi textieră română de muzică folk şi rock. S-a lansat în anul 1973 ca artistă solo, fiind una dintre primele cantautoare din muzica folk autohtonă. Începând cu 1986 se alătură grupului Sfinx, continuându-şi apoi activitatea alături de Sfinx Experience. Din anul 2006 a revenit pe scenă ca artistă solo, lansând până în prezent patru albume de autor.

Fără Zahăr este o trupă de muzică şi umor, abordând mai multe genuri muzicale pe versuri comice, de satiră socială, cu teme inspirate din viaţa satului. Soliştii trupei provin din regiunea Moldova a României şi cântă predominant în graiul moldovenesc. În cântecele lor, formaţia combină caracteristicile de hiphopfolkfunk (cantece: Smile, Lav-stori), punk rock (The MF Song, Da club) şi metal (cantece: Dunitru, Diesel).

Preţul biletului întreg este de 54 lei, iar preţul redus pentru elevi, studenţi şi pensionari este de 32,4 lei. Abonamentul pentru ambele zile de festival costă 64,8 lei. Biletele pot fi achiziţionate online accesând link-ul www.blt.ro/folk-la-dunare-editia-vi sau de la casieria Teatrului (0236.465.599), în intervalul orar afişat pe site-ul www.naeleonard.ro sau pe pagina de Facebook a instituţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările