Dunărea, invadată de braconieri în zona Galaţi-Brăila. Autorităţile nu mai prididesc la confiscat bărci şi scule

Dunărea, invadată de braconieri în zona Galaţi-Brăila. Autorităţile nu mai prididesc la confiscat bărci şi scule

Vânătoarea de braconieri se face cu o modernă şalupă de patrulare FOTO Poliţia de Frontieră

Doar în ultimele două zile au fost confiscate de către poliţiştii de frontieră de la Galaţi şi Brăila sute de metri de plase, o barcă cu motor şi alte scule de pescuit, iar cinci persoane s-au ales cu dosare penale.

Dunărea este pur şi simplu invadată de braconieri în zona Galaţi-Brăila, care nu se sinchisesc că este prohibiţie la pescuit (din motive fireşti, căci peştii au nevoie de un răgaz măcar pe perioada aceasta, de depunere a icrelor), că folosesc scule interzise şi că nu au niciun fel de autorizaţie nici măcar pentru perioadele în care nu există prohibiţie.

Doar în ultimele două zile, poliţiştii de frontieră brăileni şi gălăţeni au întocmit acte de cercteare penală în cazul a cinci cetăţeni români (trei brăileni şi doi gălăţeni) care desfăşurau activităţi de pescuit comercial cu unelte interzise de lege sau fără a deţine autorizaţie de pescuit.   

Brăilenii Claudiu N., Adrian I. şi Toader V. au fost interceptaţi de poliţiştii de frontieră pe malul stâng al  fluviului Dunărea, desfăşurând activităţi de pescuit cu unelte de pescuit tip năpatcă. 

De asemenea, poliţiştii de frontieră gălăţeni i-au depistat, pe fluviul Dunărea,  în zona milei marine 79, pe Sergiu V. şi Gabriel M. în timp ce desfăşurau activităţi de pescuit dintr-o barcă din tablă cu motor ataşat, folosind o plasă de pescuit tip monofilament. 

„Colegii noştri efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, pescuit comercial în habitatele piscicole naturale în perioada de prohibiţie, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial şi deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, a declarat Mădălina Carp, de Poliţia de Frontieră Galaţi.

Ambarcaţiunea, motorul ataşat şi uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. De altfel, de la instituirea prohibiţiei la pescuit, în sectorul Galaţi-Brăila au au fost întocmite dosare penale pentru peste 30 de persoane, fiind confiscate şase bărci şi sute de metri de năvoade.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările