Chiulangii în halate albe. Medici sancţionaţi pentru că lipseau de la program

Chiulangii în halate
albe. Medici sancţionaţi pentru că lipseau de la program

sursa: Arhivă

Mai mulţi medici de familie din judeţul Galaţi au fost sancţionaţi pentru că nu au fost găsiţi la program.  Neregulile au ieşit la iveală în urma unor controale desfăşurate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunea a vizat 26 de cabinete ale medicilor de familie, majoritatea cu program de la orele 7 sau 8, distribuite în 23 de comune cu o acoperire amplă a judeţului. 
 
Cele 6 echipe ce şi-au desfăşurat activitatea simultan au constatat absenţa a 5 medici, motiv pentru care au fost aplicate prevederile contractuale. Sancţiunile au fost aplicate medicilor din Valea Mărului, Fundeni, Drăguşeni şi Scânteieşti, cu menţiunea că ambii medici erau absenţi în ultima comună.

 

„Aceste controale au avut ca scop prevenirea îngrădirii accesului populaţiei la serviciile medicale şi sancţionarea absenţelor medicilor de familie. Acţiunea vine în urma sesizărilor din partea cetaţenilor sau a reprezentanţilor comunităţilor locale. Am remarcat faptul că cetăţenii sunt foarte acuzatori în mediul online, în ceea ce priveşte prezenţa la cabinet a medicilor de familie, însă puţine sunt cazurile în care putem identifica furnizorul de servicii medicale. În aceste situaţii, îi invit să ne aducă la cunoştinţă nemulţumirile în mod oficial, printr-o sesizare pe care o pot depune la sediul instituţiei sau pe e-mail, la adresa control.casgl@casan.ro”, transmite Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Galaţi.

 
Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate s-au lovit de refuzul colaborării populaţiei sau a unor reprezentanţi ai autorităţilor locale, motiv pentru care semnarea documentelor întocmite s-a realizat cu dificultate.
 
„Am avut numeroase discuţii cu medici de familie care dezaprobă această atitudine a colegilor dânşilor şi cu toţii am fost de acord că este afectată imaginea breslei şi a celor care sunt dedicaţi pacienţilor. Totodată doresc să informez populaţia că odată cu instituirea stării de alertă, medicii de familie pot oferi servicii şi la distanţă, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă. Aceste servicii sunt au fost introduse ca urmare a modificării Legii privind reforma în domeniul sănătăţii”, a declarat directorul general al CAS Galaţi, George Toderaşc.
 

Vă recomandăm şi: 

 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările