Ce li se pregăteşte muşteriilor pentru ediţia 2019 a Târgului de Toamnă de la Galaţi. Programul evenimentelor

Ce li se pregăteşte muşteriilor pentru ediţia 2019 a Târgului de Toamnă de la Galaţi. Programul evenimentelor

FOTO Arhiva Adevărul

Evenimentul ajuns la a 18-a ediţie reuneşte, timp de trei zile, producători agricoli din tot judeţul, „cu marfă proaspătă şi de calitate”. Vor fi show-uri culinare, expoziţii cu vânzare, demonstraţii de meşteşuguri, standuri cu hrană preparată şi daruri pentru vizitatori. Pe toată durata festivalului, atmosfera va fi animată şi de artiştii Centrului Cultural Dunărea de Jos. Invitaţi speciali: Mioara Velicu şi Gelu Voicu.

La sfârşitul săptămânii viitoare, Piaţa Centrală din Galaţi va găzdui o nouă ediţie, a 18-a, a Târgului de Toamnă. Evenimentul devenit tradiţional pentru oraşul de la Dunăre se va desfăşura pe parcursul a trei zile, răstimp în care marfa proaspătă şi de calitate va sta „la aceeaşi masă” cu spectacolele de muzică şi dans şi cu buna dispoziţie. 

Este important de ştiut şi că pe gălăţenii care vor participa la ediţia din acest an îi aşteaptă un adevărat festin culinar, dar şi numeroase surprize, după câte anunţă organizatorii.

Târgul de Toamnă din acest an se deschide vineri, 20 septembrie, la ora 9,30, în locaţia sa tradiţională – Piaţa Centrală, prezentatorul evenimentului fiind artistul popular Paul Buţa. 

După discursurile oficialităţilor, vor urma momente de muzică şi dans oferite de soliştii Mioara Velicu şi Gelu Voicu, dansatorii şi taraful centrului Cultural „Dunărea de Jos”, Şcoala de arte – muzică populară, un flashmob cu dansatorii pregătiţi de Virgil Tăbuş şi un scurt moment de muzică oferit de copii. 

În celelalte două zile ale târgului, pe 21 şi 22 septembrie, evenimentele vor fi prezentate de Iulia Costescu. Vor evolua ansamblul, dansatorii şi taraful Centrului Cultural, artiştii Teatrului „Nae Leonard” şi cei ai Şcolii de Arte, precum şi soliştii Constantin Bahrin, Lucian Vintilescu, Aurică Totolici, Mandola Munteanu şi Marieta Ion.

Târgul de Toamnă va dura trei zile, între 20 şi 22 septembrie, şi nu este dedicat numai producătorilor de legume-fructe. Vor mai participa firme care comercializează produse tradiţionale, peşte şi subproduse din peşte, carne şi subproduse din carne, produse lactate şi brânzeturi, vin, produse de panificaţie, patiserie şi cofetărie, conserve de iarnă, produse apicole, flori, standuri cu alimentaţie publică, crescători de porumbei şi animale de companie, meşteri populari. 

Vor mai fi ateliere de creaţie pentru copii şi pictură pe faţă pentru cei mici, ateliere de nutriţie, alimentaţie şi sănătate. La eveniment va participa şi caricaturistul Viorel Baciu.

Ca şi la ediţia precedentă, gălăţenii care vor participa anul acesta la Târgul de Toamnă vor avea parte de surprize. Vor fi întâmpinaţi cu plăcinte calde, vor primi câte o cărticică cu reţete tradiţionale şi câte o sacoşă inscripţionată, numai bună să o umple cu marfa pe care o vor avea la dispoziţie, pe alese, pe tarabele pieţei. 

Va fi un adevărat festin culinar pe tot parcursul derulării evenimentului. Nu vor lipsi preparatele la grătar, celebra pastramă de berbecuţ, mâncărurile la ceaun, toate stropite cu must, vin, bere şi alte licori din prune, caise, piersici şi pere.

Târgul de Toamnă din Galaţi este organizat de Consiliul Judeţean, Consiliul Local, Administraţia Pieţelor Agroalimentare SA, Direcţia pentru Agricultură Judeţeană, ANSVSA Galaţi şi Asociaţia Administratorilor de Pieţe din România.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: