Bătrân tâlhărit în propria casă. Agresorii i-au folosit telefonul mobil ca să comită înşelăciuni prin metoda ”Accidentul”

Bătrân tâlhărit în
propria casă. Agresorii i-au folosit telefonul mobil ca să comită înşelăciuni
prin metoda ”Accidentul”

Foto: arhivă Adevărul

Doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind suspectaţi de comiterea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi înşelăciune, după ce au dat buzna în casa unui bătrân, l-au bătut şi i-au furat banii şi un telefon mobil.

Miercuri, 20 mai, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Galaţi, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Neamţ şi I.P.J. Iaşi, au efectuat patru percheziţii domiciliare, în municipiile Piatra-Neamţ şi Iaşi, punând totodată în executare şapte mandate de aducere, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.

”În urma activităţilor investigative s-a stabilit că, în noaptea de 10/11.12.2019, un bărbat de 36 de ani, din comuna Independenţa, însoţit de alte două persoane, rămase neidentificate până în acest moment, ar fi intrat, prin efracţie, în locuinţa unui bărbat, de 88 de ani, din comuna Umbrăreşti şi, prin folosirea violenţei, ar fi sustras suma de 3.000 de lei şi un telefon mobil. În continuare, cercetările au relevat faptul că persoana în cauză ar fi folosit telefonul sustras pentru a comite mai multe fapte de înşelăciune prin metoda ”Accidentul”, fiind sprijinit în această activitate de un minor, de 16 ani, din municipiul Piatra-Neamţ”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Cei doi au fost reţinuţi, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de vineri, 22 mai,  bărbatul de 36 de ani, cercetat pentru tâlhărie calificată şi înşelăciune, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Parchetul de pe lângă Judecătoria Lieşti l-a plasat sub control judiciar pe minorul de 16 ani, care este cercetat pentru înşelăciune.

Poliţiştii continuă cercetările în acest dosar penal, ce are ca obiect comiterea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi înşelăciune, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor doi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: