Autobuzele de transport public din Galaţi, dezinfectate zilnic pentru a preveni răspândirea coronavirusului şi gripei

Autobuzele de transport public din Galaţi, dezinfectate zilnic pentru a preveni răspândirea coronavirusului şi gripei

Dezinfectarea autobuzelor la fiecare 24 de ore este obligatorie FOTO C Crângan

Măsura privind dezinfectarea, la fiecare 24 de ore, a mijloacelor de transport în comun a fost stabilită de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi este obligatorie pentru toate firmele de transport persoane. Mai multe societăţi au anunţat deja conformarea la noile norme de igienă.

Lupta cu epidemia de coronavirus (COVID-19) se mută în garajele societăţilor de transport public de persoane. Potrivit unei decizii a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Galaţi, toate firmele care prestează astfel de servicii au obligaţia să facă dezinfecţia mijloacelor de transport la fiecare 24 de ore.

Sunt vizate atât companiile publice, cât şi cele private, inclusiv firmele de taxiuri, iar nerespectarea noilor norme de igienă poate atrage sancţiuni dure, ce merg, după caz, de la amenzi (cu o valoare ce poate ajunge la 300.000 de lei), până la dosar penal.

Societatea locală de transport public Transurb SA a anunţat deja că acţionează pentru prevenirea răspândirii virusurilor transmisibile pe cale respiratorie şi prin contact (adică nu doar COVID-19, ci şi gripa şi alte molime).

„Toate mijloacele de transport public sunt dezinfectate cu o soluţie profesională, procedură ce este repetată la fiecare 24 de ore. În fiecare noapte, după retragerea în autobază, mijloacele de transport public sunt igienizate şi dezinfectate prin pulverizarea suprafeţelor sau aerosolizare cu soluţie profesională, respectiv Bionet A15, folosit şi în spitale, iar conform indicaţiilor tehnice, procedura se realizează în spaţiu închis, după care substanţa este lăsată să acţioneze timp de cel puţin 15 minute”, a declarat directorul general al societăţii.

Acesta a precizat şi că societatea a luat măsuri de prevenire a îmbolnăvirii conducătorilor auto, acestora fiindu-le puse la dispoziţie soluţii antibacteriene pentru mâini şi măşti medicinale de protecţie. „Îi asigurăm pe călători că societatea locală de transport ia toate măsurile asigurării unor condiţii de igienă conform normelor”, a transmis Transurb SA.

De asemenea, în mijloacele de transport au fost puse afişe cu descrierea simptomelor infecţiei cu COVID-19, precum şi cu măsurile de igienă elementare ce trebuie respectate pentru prevenire.

Şi compania de transport intrajudeţean ETA (care aparţine familiei senatorului Marin Nicolae, de la Pro România) a anunţat că face dezinfecţia conform noilor norme. Anunţul a stârnit însă zâmbete, dat fiind că a fost formulat într-o limbă română aproximativă.

„Datorită apariţiei virusului Covid-19, am luat măsuri necesare de dezinfectie, pentru a prevenii răspândirea virusului”, au transmis cei de la ETA, iar senatorul a distribuit anunţul pe Facebook.

În schimb, companiile de taximetrie nu au anunţat în vreun fel că aplică măsurile stabilite de CLSU Galaţi. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a transmis că toate firmele de transport vor fi verificate cu stricteţe în această perioadă în legătură cu măsurile luate pentru prevenirea epidemiilor.

În judeţ, nu a fost înregistrat până acum niciun caz de coronavirus, dar 615 oameni sunt izolaţi la domiciliu, patru sunt în carantină, iar nouă sunt internaţi în spital, conform datelor comunicate de Prefectura Galaţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: